Улюблені страви. Легке, але вишукане меню на двох від шеф-кухаря

24 листопада 2021, 03:39

Алекс Якутов, пекельний шеф реаліті Нового каналу, поділився рецептами трьох простих страв, які зможе приготувати кожен.

Незвичайна ситна вечеря не обов'язково має бути складною. Для швидкої та ситної трапези завжди підійдуть макаронні вироби, улюблена всіма картопля у тандемі зі скумбрією та не менш популярні іриски.

Відео дня

Рецепт салату з картоплею та скумбрією

Інгредієнти:

  • Картопля - 1 шт.
  • Каперси - 1 ч. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Копчена скумбрія - 1 шт.
  • Листя руколи - 200 г

Інгредієнти для заправки:

  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Яблучний оцет - 1 ст. л.
  • Рослинна олія - 3 ст. л.
  • Перець, сіль, цукрова пудра – за смаком
  • Солоні огірки - 1 шт.

Приготування:

Відваріть картоплю в мундирі, очистіть і поріжте часточками. Обсмажте на олії разом із цибулею.

Викладіть картоплю на тарілку. Додайте до неї каперси.

Очистіть скумбрію від кісток. Покладіть рибу до картоплі.

Приготуйте заправку, змішавши всі інгредієнти. Полийте салат заправкою та прикрасьте руколою.

Рецепт пасти пенне з грибами

Інгредієнти:

  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Розмарин - 1 гілочка
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Філе анчоуса - 3 шт.
  • Артишок - 2 шт.
  • Гриби опеньки - 300 г
  • Петрушка - 1 ст. л.
  • Паста пенне - 300 г
  • Вершкове масло - 80 г
  • Сир пармезан - 100 г
  • Сир страчатела - 100 г
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

На маленькому вогні обсмажте часник, розмарин, лавровий лист та анчоуси. Потім, коли спеції виділять аромат, додайте гриби, артишоки, петрушку та олію.

Відваріть пасту до стану al dente. Додайте до попередніх інгредієнтів та налийте 100 мл води, в якій варилася паста.

Тушкуйте все, помішуючи, 1-2 хвилини. Потім перед подачею посипте пармезаном і страчателою.

Рецепт ірисок

Інгредієнти:

  • 200 г цукру
  • 415 г вершків 35%
  • 140 г глюкози (продається в кондитерських магазинах)
  • 90 г вершкового масла
  • 1 г морської солі

Приготування:

Зробіть суху карамель із цукру, розтопивши його на сковороді з товстим дном.

Зупиніть процес карамелізації, додавши олію, і акуратно влийте гарячі вершки та глюкозу в карамель. Дійте обережно, карамель буде виділяти бульбашки. Вливати вершки потрібно потроху, інтенсивно перемішуючи.

Знову нагрійте суміш до 120°C. Це займе приблизно 15 хвилин на середньому вогні. Періодично помішуйте.

Тепер перемішайте все блендером і вилийте суміш одразу в кондитерську рамку. Можна використовувати силіконову форму для вафель чи шоколаду.

Дайте охолонути і розріжте на цукерки.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X