Якщо немає духовки. Простий рецепт паски в мультиварці
Розповідаємо, як спекти святкову паску без духовки.
До католицького Великодня залишився лише тиждень, а до православного — два. У нових умовах після переїздів на Західну Україну чи за кордон, не всі мають можливість спекти паску в духовці. Тому розповідаємо, як приготувати традиційну випічку в мультиварці.
Рецепт паски в мультиварці
Інгредієнти :
- борошно — 750 г
- молоко — 300 мл
- яйця — 5 шт.
- цукор — 190 г
- сіль — 1 дрібка
- цукрова пудра — 60 г
- дріжджі сухі - 1 ч. л. з гіркою
- розм’якшене вершкове масло — 125 г
- родзинки — 125 г

Приготування:
Підігрійте молоко, додайте дріжджі, 1,5 ст. цукру та 300 г борошна. Добре розмішайте та дайте постояти 30 хвилин.
У цей час розділіть жовтки та білки. Жовтки збийте з рештою цукру, 4 білки (один залиште для глазурі) збийте до стійких піків.
В опару, що піднялася, додайте жовтки і добре розмішайте. Потім по черзі додайте розм’якшене масло, білки, поступово введіть борошно. Вимісіть тісто.
Готове тісто залиште в теплому місці на годину, накривши рушником або харчовою плівкою.
У цей час замочіть родзинки в теплій воді на 15 хвилин, потім промийте та висушіть.
Додайте родзинки в готове тісто і ще раз добре вимісіть його. Змастіть чашу мультиварки маслом і викладіть тісто в неї. Залишіть на 10 хвилин.
Спочатку увімкніть мультиварку на режим підігріву на 10 хвилин, а потім увімкніть режим випічки на півтори години.
У цей час приготуйте глазур. Збийте білки з цукровою пудрою до стійких піків, за бажанням додайте трохи лимонного соку, щоб зробити глазур менш приторною.
Готову паску дістаньте з мультиварки, змастіть глазур’ю, прикрасьте за бажанням.
Смачного!