Якщо немає духовки. Простий рецепт паски в мультиварці

12 квітня 2022, 01:55

Розповідаємо, як спекти святкову паску без духовки.

До католицького Великодня залишився лише тиждень, а до православного — два. У нових умовах після переїздів на Західну Україну чи за кордон, не всі мають можливість спекти паску в духовці. Тому розповідаємо, як приготувати традиційну випічку в мультиварці.

Відео дня

Рецепт паски в мультиварці

Інгредієнти :

  • борошно — 750 г
  • молоко — 300 мл
  • яйця — 5 шт.
  • цукор — 190 г
  • сіль — 1 дрібка
  • цукрова пудра — 60 г
  • дріжджі сухі - 1 ч. л. з гіркою
  • розм’якшене вершкове масло — 125 г
  • родзинки — 125 г
robert anasch b / unsplash
Фото: robert anasch b / unsplash

Приготування:

Підігрійте молоко, додайте дріжджі, 1,5 ст. цукру та 300 г борошна. Добре розмішайте та дайте постояти 30 хвилин.

У цей час розділіть жовтки та білки. Жовтки збийте з рештою цукру, 4 білки (один залиште для глазурі) збийте до стійких піків.

В опару, що піднялася, додайте жовтки і добре розмішайте. Потім по черзі додайте розм’якшене масло, білки, поступово введіть борошно. Вимісіть тісто.

Готове тісто залиште в теплому місці на годину, накривши рушником або харчовою плівкою.

У цей час замочіть родзинки в теплій воді на 15 хвилин, потім промийте та висушіть.

Додайте родзинки в готове тісто і ще раз добре вимісіть його. Змастіть чашу мультиварки маслом і викладіть тісто в неї. Залишіть на 10 хвилин.

Спочатку увімкніть мультиварку на режим підігріву на 10 хвилин, а потім увімкніть режим випічки на півтори години.

У цей час приготуйте глазур. Збийте білки з цукровою пудрою до стійких піків, за бажанням додайте трохи лимонного соку, щоб зробити глазур менш приторною.

Готову паску дістаньте з мультиварки, змастіть глазур’ю, прикрасьте за бажанням.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X