Крафін, шоколадний кекс й інші. П’ять рецептів незвичайних пасок на Великдень

30 квітня 2021, 22:56

Звичайні паски — це класика, без якої не обійтися. Однак варто відкривати для себе і нові смаки, зокрема великодні. Саме тому ми зібрали п’ять незвичайних рецептів великодньої випічки.

Великдень — одне з тих свят, на які у багатьох людей загострюється бажання приготувати дійсно розкішний стіл з різноманітними стравами. Звичайно, без класичних дріжджових пасок нікуди, але і їх можна розбавити незвичайними великодніми десертами.

Відео дня

Шоколадна паска

Найпростіший спосіб урізноманітнити звичайні паски, при цьому не сильно відходячи від улюбленого смаку, зробити шоколадну паску. А оскільки багато шоколаду не буває, глазур можна зробити також шоколадною.

Рецепт шоколадної паски від Євгена Клопотенка

Великодній кекс-крафін

Це поєднання круасана і кекса в одному пирозі швидко стало дуже популярним, особливо як великодня випічка. В основі крафіна — здобне дріжджове тісто, а для прошарувань використовуються горіхи, цукати або крем.

Рецепт крафіна від Едуарда Насирова

RAW-паска

Досить популярними є сирні паски, але їх аналог можна приготувати і з горіхів. Хоча така паска буде досить калорійною, вона вийде набагато більш корисною, ніж її борошняні колеги.

Рецепт сироїдної паски від ресторану Nebos

Балеарський великодній пиріг

Якщо під час Великодня та травневих свят вам хочеться відчути іспанської атмосфери, приготуйте великодній пиріг Флао, традиційну випічку Балеарських островів, серед яких Ібіца і Форментера. Цей сирний пиріг з м’ятою і манго не залишить вас байдужими.

Рецепт Балеарского пироога Флао від Едуарда Насирова

Нідерландський хліб паасброд

У солодкому хлібі паасброд, який на Великдень традиційно готують в Нідерландах, майже немає цукру, адже кулінари замінюють його цукатами і сухофруктами. За смаком він дуже схожий на паску, але відрізняється формою, яка більше схожа на хліб.

Рецепт паасброда від Євгена Клопотенка

Показати ще новини
Радіо NV
X