Рецепт від французького шеф-кухаря. Секрети приготування десерту Сабайон

28 листопада 2019, 01:03

Французький шеф-кухар Клод Легра поділився секретом приготування десерту, на основі соусу Cабайон.

Сабайон — це повітряний яєчний крем з додаванням білого вина. Соус користується великою популярністю — його приготування займає не більше 15 хвилин, а варіацій страв з кремом існує безліч. З соусом Cабайон готують різні десерти, а також, якщо прибрати зі складу цукор, Cабайон подають до білої риби або овочів.

Відео дня
Instagram - bazil.online
Фото: Instagram - bazil.online

Для десерту найчастіше беруть екзотичні фрукти — банани, ананаси, але фрукти також можна замінити червоними ягодами. Замість рому для просочення фруктів можна використовувати кірш або лікер.

Біле вино в рецепті деякі замінюють на шампанське або просекко, але в цьому випадку соус потрібно збивати максимально швидко, інакше маса може не збільшитися.

Десерт Сабайон: рецепт

Інгредієнти:

Основа десерту:

  • банан — 2 шт.
  • ананас — ½ шт.
  • ром

Соус Сабайон:

  • біле вино — 120 г
  • жовтки — 6
  • цукор — 120 г

Банани очищаємо і розрізаємо на дві частини, зрізаємо верхню частину банана, щоб фрукт був стійкий і його можна було нарізати. Нарізаємо банан невеликими кубиками. Ананас свіжий очищаємо і нарізаємо такими ж кубиками, перемішуємо фрукти і викладаємо в чашки для подачі.

Поливаємо фрукти ромом. Поки ми будемо готувати соус, фрукти добре просочаться.

Ставимо каструлю з товстим дном на мінімальний вогонь. Наливаємо біле вино, додаємо жовтки, цукор і починаємо дуже швидко збивати віночком або міксером.

За словами шеф-кухаря, головний секрет приготування в тому, щоб максимально наповнити суміш повітрям. Соус повинен піднятися вдвічі і вийти максимально повітряним.

Викладаємо соус в ємність з фруктами. Десерт Сабайон готовий! Такий десерт можна подавати з ананасовим сорбетом.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X