Закуска за 15 хвилин. Як приготувати кабачкові оладки швидко та смачно

Як приготувати кабачкові оладки (Фото:depositphotos/skylinefree)
Оладки з кабачків — справді ідеальна страва: це корисно, ситно, просто, швидко у приготуванні й неймовірно смачно.
Війна Росії проти України — головні події 3 червня
Своїм рецептом такої страви поділилася фіналістка другого сезону реаліті Супермодель по-українськи (Новий канал) Віка Маремуха.
Віка Маремуха
Скоро розпочнеться сезон кабачків, а значить, усі зможуть готувати прості та швидкі страви. Щоб зробити смак цікавішим, спробуйте додати до сметани сир дорблю та перемішати — подавайте такий соус разом з оладками, буде пікантно.
Інгредієнти:
- кабачок — 2−3 шт.;
- борошно — 2 ст. л.;
- яйце — 1 шт.;
- часник — 1 зубчик;
- сіль — за смаком;
- кріп — дрібка;
- олія — для смаження;
- сметана — для подачі;
- сир дорблю (або інший сир із пліснявою) — за бажанням.
Спосіб приготування:
1. Кабачки очистіть від шкірки та натріть на крупній тертці. Підсоліть і залиште на 10 хвилин випустити сік.
2. Відтисніть виділений сік.
3. Додайте борошно, яйце та часник, натертий на дрібній тертці. Дрібку мілко нарізаного кропу додайте до маси й перемішайте.
4. Викладіть ложкою невеличкі оладки на розігріту з олією сковороду. Смажте на середньому вогні по кілька хвилин з кожного боку, поки вони не стануть рум’яними.
5. Подавайте зі сметаною чи сметанним соусом з дорблю. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати хрусткі кабачки в клярі.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life