Лазанья та паста. Три рецепти страв майже італійської кухні

26 червня, 03:56
Приготувати пасту можна лише з двох інгредієнтів (Фото:nerfee mirandilla / unsplash)

Приготувати пасту можна лише з двох інгредієнтів (Фото:nerfee mirandilla / unsplash)

Страви в таких інтерпретаціях ви не знайдете в традиційних меню італійських закладів, проте це не робить їх менш смачними.

Італійці дуже дбайливо ставляться до своїх традиційних рецептів та кухні, але це не заважає всьому світу переосмислювати класику на свій "неосвічений" лад. Ми зібрали три рецепти майже італійської кухні, які варто спробувати: паста з двох інгредієнтів, лазанья з куркою і паста з беконом і горошком.

Відео дня

Рецепт пасти з двох інгредієнтів

Складові:

  • 150 г борошна
  • 130 г свіжого шпинату

Для шпинатного песто:

  • 200 г свіжого шпинату
  • 30 г волоських горіхів
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г сиру пармезан
  • дрібка солі
  • 50 мл оливкової олії

Приготування:

У кухонний комбайн додайте борошно і 130 г свіжого шпинату. Збивайте протягом хвилини або двох доки не сформуєте тісто. Тісто може бути трохи липким.

Дістаньте тісто і сформуйте руками кулю, потім сплющіть її в диск товщиною 3-4 см.

У каструлі закип'ятіть трохи води та посоліть. Наріжте ножицями або ножем шматочки тіста прямо у воду (як на відео).

Готуйте макарони близько 5 хвилин або доки вони не спливуть на поверхню.

Для песто додайте в блендер волоські горіхи, часник, пармезан, шпинат та оливкову олію. Збивайте все до однорідності.

Змішайте пасту з соусом, перед подачею додайте трохи тертого пармезану та оливкової олії.

Рецепт сирної пасти з беконом та горошком

Складові:

  • 450 г пасти орекьєтте
  • 340 г бекону, нарізаного кубиками
  • 1 ст. горошку
  • 3 середніх цибулини-шалот, дрібно нарізаних
  • 1 великий зубчик часнику, подрібнений
  • ½ ст. дрібно натертого пармезану та трохи для подачі
  • ¼ ст. оливкової олії
  • ¼ ст. води з-під пасти
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю
  • сіль за смаком

Приготування:

Підсмажте бекон у сухій глибокій сковороді на середньому вогні, поки він не стане хрумким.

Дістаньте бекон і злийте рідкий жир, залишивши на дні лише краплі та крихітні шматочки бекону. Поверніть сковороду на плиту, додайте оливкову олію, часник та цибулю-шалот. Зменште вогонь до середнього і смажте 3-4 хвилини.

Тим часом зваріть макарони до стану al dente згідно з інструкцією на коробці.

Як тільки цибуля-шалот і часник обсмажаться, додайте горошок і обсмажуйте на середньому вогні протягом 4-5 хвилин, поки горох стане гарячим і яскраво-зеленим. Додайте обсмажений бекон та чорний перець, перемішайте та смажте ще 1 хвилину.

Відлийте ¼ склянки води, в якій готувалася паста, решту злийте. Додайте пасту в сковороду з беконом та горошком, перемішайте.

Додайте ¼ склянки води з пасти, пармезан та сіль за смаком, перемішайте.

Подавайте гарячими!

Рецепт лазаньї з куркою

Складові:

  • 9-12 листів пасти для лазаньї
  • 1 ст. сиру рикота
  • 1 яйце
  • ¼ ст. тертого пармезану-ріджано
  • Цедра 1 лимона
  • 650 г томатного соусу
  • 2 ст. вареної курки
  • 450 г тертого сиру моцарела
  • Сіль та перець за смаком
karolina kolodziejczak / unsplash
Фото: karolina kolodziejczak / unsplash

Приготування:

Відваріть листи для лазаньї до стану al dente згідно з інструкцією на упаковці. Промийте під холодною водою до остигання. Розкладіть приготовлені макарони, змастивши олією, і відкладіть убік.

У середній мисці змішайте рикоту, яйце, пармезан, цедру лимона, сіль та перець. Відкладіть.

Змастіть форму для запікання оливковою олією, нанесіть тонкий шар томатної пасти.

Викладіть 3-4 листи лазаньї, нанесіть третину пасти, потім половину суміші з рикотою та половину курки. Розподіліть третину моцарели. Повторіть все те саме ще раз. Потім викладіть останні листи пасти, додайте томатний соус, що залишився, і притрусіть моцарелою.

Випікайте лазанью близько 45 хвилин або поки верхній сир не розплавиться і не стане золотистим у розігрітій до 190°C духовці.

Вийміть із духовки, дайте охолонути протягом 10-15 хвилин перед подачею на стіл.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X