Як у грузинському ресторані. Рецепт ніжного курчати чкмерулі з білим вином та кінзою

12 листопада 2022, 04:07
Курча чкмерулі (Фото:архів СТБ)

Курча чкмерулі (Фото:архів СТБ)

Готуємо одну із родзинок грузинської кухні.

Грузинська кухня дуже смачна та поживна. Важко знайти байдужих до неї людей. Багато туристів спеціально беруть гастрономічні тури та їдуть до Грузії, щоб смачно поїсти та попити вина. На жаль, зараз подорожі відкладені, але можна відчути себе за кордоном, приготувавши курчата чкмерулі за рецептом шефа та експерта реаліті На ножах Алекса Якутова. Саме цю страву він розробляв для наступного героя реаліті-ресторану «КВЄВРІ».

Відео дня

Складові:

Вино біле сухе — 750 г

Цибуля зачищена — 150 г

Морква зачищена — 150 г

Вершкове масло — 35 г

Борошно — 35 г

Вершки — 500 г

Сіль, цукор — за смаком

Курча — 1 шт.

Сванська сіль — 3 г

Уцхо-сунелі - 2 г

Олія — 20 г

Часник — 5 г

Чилі - 3 г

Тархун — 2 г

М’ята — 1 г

Кінза — 2 г

Зелена цибуля — 2 г

Приготування соусу

У сотейник вливаємо вино, додаємо очищену, хаотично нарізану цибулю з морквою та уварюємо на повільному вогні до 1/3 ваги. Проціджуємо.

Окремо прогріваємо борошно та вершкове масло дві-три хвилини, додаємо до випареного вина та при постійному перемішуванні доводимо до кипіння.

Вливаємо вершки, перемішуємо, доводимо до кипіння, варимо дві-три хвилини на маленькому вогні та доводимо до смаку.

Приготування курчати

Курча зачищаємо від нутрощів, вирізаємо хребет, промиваємо. Маринуємо в спеціях та олії.

Обсмажуємо з двох сторін під пресом до готовності. Знімаємо зі сковороди.

Окремо розігріваємо соус, додаємо дуже дрібно нарізаний часник, чилі та зелень, сванську сіль та уцхо-сунелі. Доводимо до смаку.

Готового курчати кладемо в соус і підігріваємо ще кілька хвилин. Подаємо, прикрасивши свіжою зеленню.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X