Найпопулярніша різдвяна випічка. Рецепт імбирного кексу на зимові свята

Кекс можна полити глазур’ю чи шоколадом (Фото:jr r / unsplash)
Якщо імбирні пряники здаються вам дещо банальними, спробуйте цей кекс із не менш святковим смаком.
Найбільш традиційні різдвяні солодощі - це імбирні пряники, прототип яких з’явився ще до початку нашої ери. І хоча імбирне печиво вже можна вважати невід'ємним атрибутом зимових свят, його можна замінити чи урізноманітнити європейським імбирним «хлібом». Публікуємо рецепт із кулінарного сайту Shuba.
Рецепт кексу з імбирем
Інгредієнти:
- Борошно — 2 скл.
- Сода харчова — 1 ч.л.
- Розпушувач — ½ ч.л.
- Сіль — ½ ч.л.
- Кориця мелена — 1 + ½ ч.л.
- Імбир мелений — 1 + ½ ч.л.
- Гвоздика мелена — ¼ ч.л.
- Лимон, цедра — 1 шт.
- Імбир — 1 ст.л.
- Масло вершкове — 115 г
- Цукор тростинний коричневий — ½ скл.
- Цукор — ¼ скл.
- Яйця — 2 шт.
- Мед / світла патока — ½ скл.
- Молоко — 1 скл.
Для глазурі:
- Цукрова пудра — 1 + ½ скл.
- Свіжовичавлений лимонний сік — 2 ст.л.
Приготування:
1. Увімкніть духовку для розігріву до 180 °C і поставте решітку в центр. Продовгувату форму для пирогів змастіть маслом і присипте борошном. Ви також можете використати круглу форму.
2. Дістаньте з холодильника молоко, вершкове масло та яйця, щоб до моменту готування вони були кімнатної температури.
3. В окремій мисці змішайте борошно, харчову соду, розпушувач, сіль, мелену корицю, імбир, гвоздику, цедру лимона та тертий імбир.
4. Міксером збийте вершкове масло та цукор до легкої і пухкої маси (приблизно 2−3 хвилини). По одному додайте яйця, гарно збиваючи після кожного додавання. Потім додайте світлу патоку або мед і збийте до з'єднання.
5. Додайте до суміші сухі інгредієнти (в три прийоми) і молоко (у два прийоми) по черзі, починаючи і закінчуючи сухими інгредієнтами. Збийте до з'єднання. За бажанням додайте збиті вершки, обсмажені в маслі шматочки яблук чи лимонний курд.
6. Вилийте тісто в підготовлену форму і розгладьте верх лопаткою. Випікайте 30−35 хвилин, або поки зубочистка, вставлена у центр кекса, не вийде сухою. Вийміть із духовки і дайте охолонути на решітці.
7. Для глазурі змішайте просіяну цукрову пудру і лимонний сік до однорідності. Вилийте глазур на центр пирога і розмажте лопаткою. Глазур можна замінити також розтопленим шоколадом чи подавати кекс узагалі без неї.
Смачного!