Найпопулярніша різдвяна випічка. Рецепт імбирного кексу на зимові свята

11 грудня 2022, 04:54
Кекс можна полити глазур’ю чи шоколадом (Фото:jr r / unsplash)

Кекс можна полити глазур’ю чи шоколадом (Фото:jr r / unsplash)

Якщо імбирні пряники здаються вам дещо банальними, спробуйте цей кекс із не менш святковим смаком.

Найбільш традиційні різдвяні солодощі - це імбирні пряники, прототип яких з’явився ще до початку нашої ери. І хоча імбирне печиво вже можна вважати невід'ємним атрибутом зимових свят, його можна замінити чи урізноманітнити європейським імбирним «хлібом». Публікуємо рецепт із кулінарного сайту Shuba.

Відео дня

Рецепт кексу з імбирем

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 скл.
  • Сода харчова — 1 ч.л.
  • Розпушувач — ½ ч.л.
  • Сіль — ½ ч.л.
  • Кориця мелена — 1 + ½ ч.л.
  • Імбир мелений — 1 + ½ ч.л.
  • Гвоздика мелена — ¼ ч.л.
  • Лимон, цедра — 1 шт.
  • Імбир — 1 ст.л.
  • Масло вершкове — 115 г
  • Цукор тростинний коричневий — ½ скл.
  • Цукор — ¼ скл.
  • Яйця — 2 шт.
  • Мед / світла патока — ½ скл.
  • Молоко — 1 скл.

Для глазурі:

  • Цукрова пудра — 1 + ½ скл.
  • Свіжовичавлений лимонний сік — 2 ст.л.

Приготування:

1. Увімкніть духовку для розігріву до 180 °C і поставте решітку в центр. Продовгувату форму для пирогів змастіть маслом і присипте борошном. Ви також можете використати круглу форму.

2. Дістаньте з холодильника молоко, вершкове масло та яйця, щоб до моменту готування вони були кімнатної температури.

3. В окремій мисці змішайте борошно, харчову соду, розпушувач, сіль, мелену корицю, імбир, гвоздику, цедру лимона та тертий імбир.

4. Міксером збийте вершкове масло та цукор до легкої і пухкої маси (приблизно 2−3 хвилини). По одному додайте яйця, гарно збиваючи після кожного додавання. Потім додайте світлу патоку або мед і збийте до з'єднання.

5. Додайте до суміші сухі інгредієнти (в три прийоми) і молоко (у два прийоми) по черзі, починаючи і закінчуючи сухими інгредієнтами. Збийте до з'єднання. За бажанням додайте збиті вершки, обсмажені в маслі шматочки яблук чи лимонний курд.

6. Вилийте тісто в підготовлену форму і розгладьте верх лопаткою. Випікайте 30−35 хвилин, або поки зубочистка, вставлена ​у центр кекса, не вийде сухою. Вийміть із духовки і дайте охолонути на решітці.

7. Для глазурі змішайте просіяну цукрову пудру і лимонний сік до однорідності. Вилийте глазур на центр пирога і розмажте лопаткою. Глазур можна замінити також розтопленим шоколадом чи подавати кекс узагалі без неї.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X