Смак дитинства. Насолоджуйтесь найсмачнішою кабачковою ікрою на зиму за цим рецептом

4 липня, 03:05
Насолоджуйтесь найсмачнішою кабачковою ікрою на зиму за цим рецептом (Фото:qwartm/depositphotos)

Насолоджуйтесь найсмачнішою кабачковою ікрою на зиму за цим рецептом (Фото:qwartm/depositphotos)

Пропонуємо вам надзвичайно смачну кабачкову ікру, яка повністю відтворює класичний смак, що ми пам’ятаємо з наших дитячих років.

Ця ікра має все, що необхідно: густу консистенцію, насичений смак, апетитний вигляд та повну натуральність. Вона ні в чому не поступається ікрі, яку можна придбати у магазинах.

Відео дня

Рецепт кабачкової ікри

Інгредієнти:

  • кабачки — 5 кг;
  • цибуля та морква — по 1 кг;
  • томатна паста — 4 ст.л;
  • олія рослинна — 350 — 400 мл;
  • цукор — 200 г;
  • сіль — 100 г;
  • оцет столовий — по 10 мл у кожну банку;
  • перець — за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Починаємо з нарізання цибулі кубиками, теремо моркву на великій терці або нарізаємо ножем.Кабачки також нарізаємо кубиками і кладемо у каструлю, додаючи трохи олії. Тушкуємо під кришкою, доки кабачки не стануть м’якими.
  2. Моркву протушкуємо до напівготовності, потім додаємо цибулю і продовжуємо тушкувати овочі разом. Додаємо томатну пасту до овочів, добре перемішуємо і тушкуємо все разом протягом 10 хвилин.
  3. За допомогою погружного блендера подрібнюємо овочі та кабачки до однорідної маси. Потім змішуємо кабачкову масу з овочами, можна додати трохи більше олії для насиченішого смаку.
  4. Додавайте цукор, сіль і перець поступово, на свій смак, не обов’язково точно дотримуватися рецепту.
  5. Тушкуємо на невеликому вогні протягом 30−40 хвилин. В кінці додаємо оцет за бажанням.
  6. Розкладаємо ікру у стерилізовані та сухі банки, закручуємо кришками.
  7. Перевертаємо банки, накриваємо рушником і залишаємо їх остигати.
  8. Зберігайте кабачкову ікру в підвалі, коморі або на балконі, і насолоджуйтеся її неперевершеним смаком у зимові місяці.
Редактор: Альона Дука
X