Смак дитинства. Насолоджуйтесь найсмачнішою кабачковою ікрою на зиму за цим рецептом
4 липня, 03:05

Насолоджуйтесь найсмачнішою кабачковою ікрою на зиму за цим рецептом (Фото:qwartm/depositphotos)
Пропонуємо вам надзвичайно смачну кабачкову ікру, яка повністю відтворює класичний смак, що ми пам’ятаємо з наших дитячих років.
Ця ікра має все, що необхідно: густу консистенцію, насичений смак, апетитний вигляд та повну натуральність. Вона ні в чому не поступається ікрі, яку можна придбати у магазинах.
Відео дня
Рецепт кабачкової ікри
Інгредієнти:
- кабачки — 5 кг;
- цибуля та морква — по 1 кг;
- томатна паста — 4 ст.л;
- олія рослинна — 350 — 400 мл;
- цукор — 200 г;
- сіль — 100 г;
- оцет столовий — по 10 мл у кожну банку;
- перець — за бажанням.
Спосіб приготування:
- Починаємо з нарізання цибулі кубиками, теремо моркву на великій терці або нарізаємо ножем.Кабачки також нарізаємо кубиками і кладемо у каструлю, додаючи трохи олії. Тушкуємо під кришкою, доки кабачки не стануть м’якими.
- Моркву протушкуємо до напівготовності, потім додаємо цибулю і продовжуємо тушкувати овочі разом. Додаємо томатну пасту до овочів, добре перемішуємо і тушкуємо все разом протягом 10 хвилин.
- За допомогою погружного блендера подрібнюємо овочі та кабачки до однорідної маси. Потім змішуємо кабачкову масу з овочами, можна додати трохи більше олії для насиченішого смаку.
- Додавайте цукор, сіль і перець поступово, на свій смак, не обов’язково точно дотримуватися рецепту.
- Тушкуємо на невеликому вогні протягом 30−40 хвилин. В кінці додаємо оцет за бажанням.
- Розкладаємо ікру у стерилізовані та сухі банки, закручуємо кришками.
- Перевертаємо банки, накриваємо рушником і залишаємо їх остигати.
- Зберігайте кабачкову ікру в підвалі, коморі або на балконі, і насолоджуйтеся її неперевершеним смаком у зимові місяці.