Італійські секрети. Тонкощі приготування пасти карбонара

9 жовтня 2019, 04:06

Справжню пасту карбонара готують без додавання вершків, з панчеттою або беконом.

Секретом приготування італійської пасти карбонара є правильні інгредієнти. Так, наприклад, за класичним рецептом спагетті повинні бути виключно з твердих сортів пшениці.

Відео дня

З сирів потрібно вибирати пармезан або пекоріно. Також важливо використовувати якісну оливкову олію.

Паста карбонара: рецепт

Складові:

  • спагетті - 400 г
  • панчетта або бекон — 200 г
  • часник — 2 зубчики
  • оливкова олія — 3 ст. л.

Для соусу:

  • яйце — 1 шт.
  • жовтки — 3 шт.
  • пармезан — 70 г
  • сіль перець

Панчетту або бекон нарізаємо невеликими кубиками. Зубчики часнику розчавлює ножем. Розігріваємо в сковороді оливкове масло і обсмажуємо бекон з часником на слабкому вогні до рум’яної скоринки.

Часник має тільки ароматизувати масло, тому після обсмажування бекону часник викидаємо.

У каструлю з киплячою водою додаємо оливкову олію, сіль і спагетті. Варимо близько 10 хв до cтану al dente (точний час приготування вказано на упаковці).

Зливаємо воду зі спагеті, попередньо залишивши трохи більше однієї склянки води.

Змішуємо 3 жовтки і одне яйце, додаємо спеції і добре збиваємо. Натираємо сир на дрібній тертці і додаємо в суміш. Добре все перемішуємо.

Кладемо в сковороду з беконом спагетті, суміш яєць з сиром і поступово вливаємо воду, яку залишили. Все перемішуємо.

При подачі посипаємо спагетті меленим перцем і тертим сиром. Паста карбонара готова!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X