Якщо немає борошна. Як приготувати хліб та оладки з вівсянки

3 березня, 22:10
Перед запіканням або смажінням вівсянці потрібно набухнути в рідині (Фото:Giuliana27/depositphotos.com)

Перед запіканням або смажінням вівсянці потрібно набухнути в рідині (Фото:Giuliana27/depositphotos.com)

У багатьох людей удома, як і на полицях магазинів, залишилася вівсянка. Розповідаємо, як приготувати з неї хліб та оладки, які можна їсти замість лаваша.

Підписники Євгена Клопотенка попросили поділитися рецептом хліба із вівсянки. Кулінар рекомендує додати також насіння, якщо «ви не все насіння висипали в кишені ворога, щоб воно потім проростало в українській землі». Також ми знайшли простий рецепт оладок із вівсянки, які можна зробити солодкими чи солоними, додавши спеції.

Відео дня

Рецепт хліба з вівсянки

Інгредієнти:

  • 200 г вівсянки
  • 3 ст.л. гарбузового, лляного чи соняшникового насіння опціонально
  • 2 ст.л. меду
  • 3 ст.л. олії
  • 0,5 ч. л. соди
  • дрібка солі
  • 350 мл води

Приготування:

Покладіть всі інгредієнти в миску і добре перемішайте. Залийте суміш водою, перемішайте та дайте настоятися 30 хвилин. Пластівці всмоктують воду і набухають.

Потім помістіть хліб у форму (якщо є пергамент, то підкладіть) і в духовку. Випікайте 45-50 хвилин при 180С, доки не з'явиться золотиста скоринка.

Не забудьте, що хлібу треба дати охолонути.

Рецепт оладок із вівсянки

Інгредієнти:

  • 0,5 ст. вівсяних пластівців
  • 0,5 ст. молока чи води
  • 2 яйця
  • ¼ ст. цукру / сіль+спеції
  • Олія

Приготування:

Залийте вівсянку молоком або водою та залиште набухати на 20 хвилин. Потім перебийте в блендері.

Збийте вівсяну суміш із яйцями та цукром. За наявності додайте розпушувач.

Обсмажуйте оладки на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X