Головна страва осені. Рецепт українського гарбузового хліба

7 жовтня, 20:45
За цим рецептом виходить два буханці хліба (Фото:youjeen cho / unsplash)

За цим рецептом виходить два буханці хліба (Фото:youjeen cho / unsplash)

Публікуємо рецепт Ольги Нагорної, американської фуд-блогерки з українським корінням.

«У моїй родині це найулюбленіший солодкий хліб із м’яким гарбузовим смаком. Нещодавно мамина сестра з України поділилася цим рецептом. Такий хліб можна готувати не тільки восени, але й на Великдень, Різдво та будь-коли протягом року», — розповіла блогерка.

Відео дня

Рецепт хліба з гарбузом

Інгредієнти:

  • 1/3 скл. дуже теплої води (45°С)
  • ½ ч.л. цукру
  • 1,5 ст.л. сухих дріжджів
  • 1 скл. цукру
  • ½ скл. теплого молока
  • ½ ч.л. дрібної солі
  • 1 скл. гарбузового пюре
  • ½ скл. олії
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 5,5−6 скл. борошна
  • 1 велике яйце кімнатної температури

Приготування:

1. У невелику миску додайте теплу воду, ½ чайної ложки цукру та дріжджі. Обережно перемішайте, щоб з'єднати. Відставте відпочивати до утворення піни на 10−15 хвилин.

2. У великій мисці змішайте молоко, 1 склянку цукру та дрібну сіль, перемішайте, щоб цукор розчинився. Додайте гарбузове пюре, олію та ванільний екстракт. Перемішайте, щоб з'єднати. Потім додайте дріжджову суміш і ще раз перемішайте.

3. Вмішайте борошно в тісто по 1 склянці за раз. Замісіть тісто руками чи в хлібопічці до ледь легкого липкого стану. Залиште тісто підніматися, поки воно не збільшиться вдвічі.

4. Змастіть маслом дві форми для запікання та застеліть їх пергаментним папером.

5. Викладіть тісто на злегка присипану борошном поверхню та місіть його руками протягом 1 хвилини. Розділіть тісто на 2 рівні частини та розкачайте їх в прямокутні форми. Потім загорніть їх у щось подібне до рулету та перекладіть у форми для запікання швами донизу. Накрийте хліб рушником і поставте в тепле місце на 1−1,5 години, поки хліб не збільшиться вдвічі.

6. Розігрійте духовку до 175 °C. Надріжте кожен буханець дуже гострим ножем. У невеликій мисці збийте 1 велике яйце та змастіть ним хліб. Випікайте хліб протягом 30−35 хвилин, поки він не буде темно-коричневого кольору.

7. Дайте готовому хлібу охолонути у формі для випічки протягом 10 хвилин, а потім дістаньте з форми, накрийте рушником і лишіть остигати.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X