Від песто до брауні. Чотири незвичайні рецепти з волоських горіхів

18 жовтня, 05:05
Для більшості рецептів потрібно подрібнити горіхи (Фото:lucut razvan / unsplash)

Для більшості рецептів потрібно подрібнити горіхи (Фото:lucut razvan / unsplash)

Розповідаємо, що приготувати із цього корисного сезонного продукта.

Цьогоріч гарний урожай волоських горіхів, тому окрім традиційного сирого вживання, пропонуємо вам декілька цікавих рецептів із цим горіхом в якості зірки страви. Ми вже писали про британський горіхово-кавовий торт, а тепер пропонуємо вам песто, хрумку курку в горіховому паніруванні, енергетичні батончики та горіхові брауні.

Відео дня

Рецепт песто з горіхів і базиліку

Інгредієнти:

  • 100 г свіжого листя базиліка
  • 120 г свіжої петрушки
  • 50 г сиру пармезан
  • 60 г волоських горіхів
  • 6 зубчиків часнику
  • 215 мл оливкової олії
  • Сіль і свіжомелений чорний перець

Приготування:

У кухонний комбайн або блендер покладіть базилік, петрушку, сир, волоські горіхи та часник. Збийте до крупного подрібнення.

Поступово вливайте олію у працюючий блендер і збивайте соус до однорідності.

Приправте сіллю та перцем.

Рецепт курки в паніруванні з горіхів

Інгредієнти:

  • 4 великі курячі грудки без кісток і шкіри
  • 1/3 склянки (80 мл) оливкової олії
  • ¼ склянки (60 г) діжонської гірчиці
  • ¼ склянки (60 мл) сухого білого вина (або курячого бульйону)
  • 3 зубчики часнику, подрібнити
  • 1 ч.л. сушеного чебрецю
  • 1,5 склянки (190 г) дуже дрібно подрібнених волоських горіхів
  • 1 склянка (125 г) борошна
  • 1 ч.л. солі
  • ½ ч.л. свіжомеленого чорного перцю

Медово-гірчична глазур:

  • 3 ст.л. діжонської гірчиці
  • 1/3 склянки (80 г) меду

Приготування:

1. Помістіть курку, оливкову олію, гірчицю, біле вино, часник і сушений чебрець у великий пакет із застібкою-блискавкою. Герметично закрийте його, гарно потрусіть, щоб поєднати інгредієнти, і поставте в холодильник на 4−12 годин. Якщо у вас нема зіп-пакета, зробіть те саме в судку чи в мисці, накривши тарілкою.

2. Змішайте подрібнені волоські горіхи, борошно, сіль і перець разом у неглибокому посуді. Вийміть курку, струсіть трохи маринаду та занурте з обох сторін у горіхову суміш. Покрийте шматочки дуже добре, щоб на кожному було багато горіхового покриття.

3. Розігрійте духовку до 220 °C. У сковороді, придатній для запікання, нагрійте оливкову олію, обсмажте на ній курку по 1 хвилині з кожного боку, а потім накрийте фольгою та відправте в духовку на 15−20 хвилин.

4. Змішайте інгредієнти для глазурі, полийте нею курку і прогрійте разом на сковороді чи в духовці впродовж 2−3 хвилин.

Смачного!

Рецепт енергетичних батончиків з горіхів

Інгредієнти:

  • ¾ склянки фініків без кісточок
  • 1,5 склянки вівсянки
  • ½ склянки волоських горіхів
  • ¼ склянки конопель
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • ¼ ч.л. кориці
  • Дрібка солі
  • 3 ст.л. води, за потреби
  • Темний або молочний шоколад (за бажанням)

Приготування:

1. Додайте фініки в кухонний комбайн чи блендер і збийте кілька разів, поки вони не подрібняться.

2. Додайте вівсянку, волоські горіхи, коноплі, ваніль і корицю. Збивайте все разом, поки суміш не злипнеться, додаючи воду за потреби. Кількість води залежить від сухості фініків.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

3. Дістаньте суміш, розпластайте її на дощечці та розріжте на батончики (близько 8). За бажанням полийте розтопленим шоколадом.

4. Відправте їх у морозилку чи холодильник. Їсти їх можна прямо з морозилки, чи розморозивши.

Рецепт брауні з горіхами

Інгредієнти:

  • ½ склянки вершкового масла
  • 1 склянка шоколадної стружки
  • 1 склянка цукру
  • 3 яйця
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 1 склянка борошна
  • ⅓ склянки какао-порошку
  • ½ ч.л. розпушувача
  • 1 склянка підсмажених і подрібнених волоських горіхів
  • ½ ч.л. морської солі (за бажанням)

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 175 °C.

2. Покладіть вершкове масло та шоколадну стружку в миску, розтопіть їх до поєднання в мікрохвильовці, дістаючи та помішуючи кожні 30 секунд.

3. Додайте цукор, яйця та ванільний екстракт, перемішайте. Наступними додайте борошно, какао-порошок і розпушувач, гарно перемішайте. Останніми всипте горіхи.

4. Викладіть тісто у вистелену пергаментним папером або змащену маслом форму для запікання та відправте в духовку на 30−35 хвилин.

5. Дістаньте брауні з духовки, посипте морською сіллю та охолодіть впродовж 20 хвилин, перш ніж нарізати.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X