Гратен плюс рататуй. Оригінальний сезонний рецепт від Даші Малахової

2 серпня 2020, 06:05

Готуємо грататуй з овочів за рецептом української актриси, кулінара, ведучої ТВ і Радіо НВ Даші Малахової.

В выпуске от 30 июля Даша Малахова обсуждала сезонные ингредиенты с Дмитрием Григоренко, фермером DobraBerry, который выращивает различные сорта голубики, и Мирали Дилбази, шеф-поваром, который обожает мариновать ягоды и изобретает различные интересные соусы. Также ведущая поделилась интересным сезонным рецептом смеси рататуя и гратена.

Відео дня

Рецепт грататуя

Рататуй — це овочеве рагу красивої нарізки, що є традиційною стравою французької кухні, особливо поширеною в регіоні Прованс.

Гратен — це метод приготування страви, метою якого є золотиста шкоринка, яка з’являється при запіканні.

Страва, рецептом якої поділилася Даша Малахова — це запечене овочеве рагу у вигляді пирога із красивою шкоринкою зверху.

Інгредієнти:

  • 1−2 великих картоплини
  • 1 велика морквина
  • 1 батат
  • 1 корінь селери
  • 1 кабачок
  • 50 г ковбаси чорізо
  • 500 мл вершків 20%
  • 100 г твердого сиру
  • сіль
  • перець
  • мускатний горіх
  • вершкове масло
dashamalakhova / instagram
Фото: dashamalakhova / instagram

Спосіб приготування:

Усі овочі нарізаємо тонкими, однаковими по ширині слайсами. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і шарами, чергуючи, викладаємо на неї овочі. У середині процесу кладемо один шар чорізо.

Далі у вершки додаємо спеції - сіль, перець і мускатний горіх, заливаємо вершковою сумішшю наш «грататуй», щоб вона повністю покрила овочі. Зверху присипаємо тертим сиром.

Ставимо в духовку, розігріту до 160−170 градусів, на одну годину. Орієнтуючись на м’якість овочів, дістаємо грататуй з духовки, коли він овочі будуть м’якими.

Смачного!

Випуск Картата потата від 30 липня

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X