Гратен плюс рататуй. Оригінальний сезонний рецепт від Даші Малахової
Готуємо грататуй з овочів за рецептом української актриси, кулінара, ведучої ТВ і Радіо НВ Даші Малахової.
В выпуске от 30 июля Даша Малахова обсуждала сезонные ингредиенты с Дмитрием Григоренко, фермером DobraBerry, который выращивает различные сорта голубики, и Мирали Дилбази, шеф-поваром, который обожает мариновать ягоды и изобретает различные интересные соусы. Также ведущая поделилась интересным сезонным рецептом смеси рататуя и гратена.
Рецепт грататуя
Рататуй — це овочеве рагу красивої нарізки, що є традиційною стравою французької кухні, особливо поширеною в регіоні Прованс.
Гратен — це метод приготування страви, метою якого є золотиста шкоринка, яка з’являється при запіканні.
Страва, рецептом якої поділилася Даша Малахова — це запечене овочеве рагу у вигляді пирога із красивою шкоринкою зверху.
Інгредієнти:
- 1−2 великих картоплини
- 1 велика морквина
- 1 батат
- 1 корінь селери
- 1 кабачок
- 50 г ковбаси чорізо
- 500 мл вершків 20%
- 100 г твердого сиру
- сіль
- перець
- мускатний горіх
- вершкове масло

Спосіб приготування:
Усі овочі нарізаємо тонкими, однаковими по ширині слайсами. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і шарами, чергуючи, викладаємо на неї овочі. У середині процесу кладемо один шар чорізо.
Далі у вершки додаємо спеції - сіль, перець і мускатний горіх, заливаємо вершковою сумішшю наш «грататуй», щоб вона повністю покрила овочі. Зверху присипаємо тертим сиром.
Ставимо в духовку, розігріту до 160−170 градусів, на одну годину. Орієнтуючись на м’якість овочів, дістаємо грататуй з духовки, коли він овочі будуть м’якими.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.