Лише улюблені овочі. Як із салату Рататуй зробити заготовку на зиму

3 вересня, 09:30
Заготовка на зиму Рататуй (Фото:elena.hramova / depositphotos)

Заготовка на зиму Рататуй (Фото:elena.hramova / depositphotos)

Досвідчені господині давно готують овочевий салат Рататуй. Однак насолоджуватися баклажанами, кабачками та перцями можна не лише влітку, а й узимку. Для цього потрібно зробити заготовку на зиму Рататуй.

Традиційно ця страва належить французькій кухні і готується в духовці. Але її можна й законсервувати у банках. Ця заготовка легко і просто готується і не потребує додаткової стерилізації. Така закуска ідеально підійде як доповнення до основної страви на вечерю. Рататуй можна подати як у гарячому вигляді, так і холодному. Також із цією закускою можна приготувати бутерброди.

Відео дня

Заготовка на зиму Рататуй: рецепт

Складові:

  • помідори - 0,8 кг;
  • баклажани - 0,5 кг;
  • кабачки - 0,5 кг;
  • солодкий перець - 0,5 кг;
  • морква – 0,2 кг;
  • цибуля - 0,3 кг;
  • чорний мелений перець;
  • оцет (9%) - столова ложка;
  • рослинна олія - 70 мл;
  • сіль - 30 г;
  • цукор - 60 г.

Спосіб приготування:

  1. Готувати страву починають із нарізування кружальцями баклажанів та кабачків. Овочі злегка змащують олією. Духову шафу розігрівають до 200°C і відправляють туди баклажани та кабачки на 15-20 хв. Запікати овочі не до повної готовності.
  2. У каструлі з товстим дном, змащеною олією, 2-3 хв. обсмажують цибулю, нарізану чверть кільцями. Потім додають моркву, нарізану кружальцями і обсмажують ще 3-4 хв, а потім додають крупно нарізаний перець і готують ще 5 хв.
  3. Після цього в каструлю кладуть кабачки та баклажани. Потім туди вливають перемелені в кашу томати. До інгредієнтів підсипають сіль, цукор та перець. Компоненти перемішують та тушать під кришкою протягом 25 хв.
  4. За 3 хв. до готовності вливають оцет. Після завершення готування салат розподіляють по банкам і відразу закручують кришками, загортають і залишають так до остигання.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X