Головний гарнір Дня подяки. Рецепт ідеального картопляного пюре з американською підливкою

Для ніжності пюре до нього додають і масло, і молоко, і сметану (Фото:parnis azimi / unsplash)
Головна страва цього листопадового свята — це індичка, однак без ніжного кремового пюре не обходиться жоден стіл.
Комбінація пюре з м’ясним соусом — це ідеальний американський гарнір до свят, особливо Дня подяки, котрий святкується 24 листопада. Однак цей рецепт настільки довершений у своїй простоті смаків, що готувати його варто до будь-якого застілля чи просто собі на обід.
Рецепт пюре з підливкою
Інгредієнти для пюре:
- 1,3 кг картоплі
- ½ cт. масла, плюс 2 ст.л. для подачі
- ½ cт. молока
- ½ cт. сметани чи жирних вершків
- Сіль і чорний перець за смаком
Інгредієнти для соусу:
- 3 ст.л. вершкового масла
- 3 ст.л. борошна
- 1 cт. жиру з приготованої індички (зі сковорідки чи запікання)
- 2 cт. курячого/індичого бульйону
- Сіль, перець за смаком
- 1 ч.л. свіжозмеленого чебрецю
- 1 ч.л. свіжозмеленої шавлії

Приготування:
1. Почистіть картполю, перекладіть її у велику каструлю та залийте водою. Додайте дрібку солі, доведіть до кипіння та варіть до повної м’якості 16−18 хвилин. Злийте воду та поверніть картоплю в каструлю.
2. Розімніть картоплю товкачкою до однорідності.
3. Тим часом у маленькій каструлі розтопіть масло з молоком до теплого стану. Залийте теплою молочно-масляною сумішшю та перемішуйте до повного з'єднання. Потім додайте сметану і перемішайте до однорідності.
4. Посоліть і поперчіть пюре, а перед подачею додайте масло.
5. Щоб приготувати соус, у маленькій каструлі на середньому вогні розтопіть масло. Всипте борошно і готуйте до золотистого кольору 1 хвилину, а потім змішайте з індичим жиром. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні, поки соус трохи не загусне.
6. Додайте свіжу зелень, потім влийте 1 склянку бульйону і знову закип’ятіть суміш. Приправте сіллю і перцем.
7. Тушкуйте 10 хвилин, поступово додаючи бульйон, якщо підлива занадто густа.
Подавайте в соусниці поруч із пюре.
Смачного!