Головний гарнір Дня подяки. Рецепт ідеального картопляного пюре з американською підливкою

6 листопада 2022, 03:43
Для ніжності пюре до нього додають і масло, і молоко, і сметану (Фото:parnis azimi / unsplash)

Для ніжності пюре до нього додають і масло, і молоко, і сметану (Фото:parnis azimi / unsplash)

Головна страва цього листопадового свята — це індичка, однак без ніжного кремового пюре не обходиться жоден стіл.

Комбінація пюре з м’ясним соусом — це ідеальний американський гарнір до свят, особливо Дня подяки, котрий святкується 24 листопада. Однак цей рецепт настільки довершений у своїй простоті смаків, що готувати його варто до будь-якого застілля чи просто собі на обід.

Відео дня

Рецепт пюре з підливкою

Інгредієнти для пюре:

  • 1,3 кг картоплі
  • ½ cт. масла, плюс 2 ст.л. для подачі
  • ½ cт. молока
  • ½ cт. сметани чи жирних вершків
  • Сіль і чорний перець за смаком

Інгредієнти для соусу:

  • 3 ст.л. вершкового масла
  • 3 ст.л. борошна
  • 1 cт. жиру з приготованої індички (зі сковорідки чи запікання)
  • 2 cт. курячого/індичого бульйону
  • Сіль, перець за смаком
  • 1 ч.л. свіжозмеленого чебрецю
  • 1 ч.л. свіжозмеленої шавлії
emanuel ekstrom / unsplash
Фото: emanuel ekstrom / unsplash

Приготування:

1. Почистіть картполю, перекладіть її у велику каструлю та залийте водою. Додайте дрібку солі, доведіть до кипіння та варіть до повної м’якості 16−18 хвилин. Злийте воду та поверніть картоплю в каструлю.

2. Розімніть картоплю товкачкою до однорідності.

3. Тим часом у маленькій каструлі розтопіть масло з молоком до теплого стану. Залийте теплою молочно-масляною сумішшю та перемішуйте до повного з'єднання. Потім додайте сметану і перемішайте до однорідності.

4. Посоліть і поперчіть пюре, а перед подачею додайте масло.

5. Щоб приготувати соус, у маленькій каструлі на середньому вогні розтопіть масло. Всипте борошно і готуйте до золотистого кольору 1 хвилину, а потім змішайте з індичим жиром. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні, поки соус трохи не загусне.

6. Додайте свіжу зелень, потім влийте 1 склянку бульйону і знову закип’ятіть суміш. Приправте сіллю і перцем.

7. Тушкуйте 10 хвилин, поступово додаючи бульйон, якщо підлива занадто густа.

Подавайте в соусниці поруч із пюре.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X