З маковим кремом. Рецепт легкого малиново-манного пудингу

29 липня 2020, 18:00

Ведуча Нового каналу Юлія Панкова розповіла, як готує простий десерт з малини.

Як і всі ягоди, малина дуже корисна: вона допомагає знизити ризики або полегшити захворювання, зміцнює імунітет і чудово поєднується з усіма видами десертів.

Поки її можна купити на кожному кроці, рекомендуємо вам приготувати малиново-манний пудинг, рецептом якого ділиться ведуча програми Ревізор на Новому каналі, кулінар Юлія Панкова.

Відео дня

«Густа малинова основа та повітряний маковий крем — цей десерт винайшли на кухні в Парижі, — розповідає Юля. — Вам обов’язково сподобається витончене поєднання всіх інгредієнтів».

Новий канал
Фото: Новий канал

Як приготувати малиновий пудинг

Інгредієнти:

  • 1 л 22% вершків
  • 1 склянка манної крупи
  • 1 ч. л. крохмалю
  • 3 ст. л. маку
  • 3 стручки ванілі
  • 300 г малини
  • 1 склянка цукру
  • дрібка солі
Новий канал
Фото: Новий канал

Приготування:

1. Влийте вершки у сотейник та доведіть їх до кипіння. Стручки ванілі розріжте вздовж і навпіл. Гострим ножем відскребіть насіння та додайте стручки в вершки. Прокип’ятіть їх на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи.

2. Додайте в вершки мак, попередньо хвилин на 30 замочений в окропі. Варіть 10 хвилин, помішуючи вершки. Додайте столову ложку цукру та дрібку солі. Потім всипте манку й варіть до повної готовності. Після цього збийте погружним блендером і дайте охолонути.

3. Малину викладіть у сотейник і поставте на слабкий вогонь. Засипте неповною склянкою цукру. Постійно помішуючи, зваріть варення-п'ятихвилинку.

4. У невеликій кількості води розведіть крохмаль. Залийте його в малину, перемішайте та вимкніть вогонь.

5. Остудіть малину. Розлийте суміш по невеликих формочках, заповнюючи третину обсягу кожної. Маса повинна вийти настільки густою, щоб у ній не тонула ложка. Поставте форми з малиною в холодильник на 15 хвилин.

6. Вийміть формочки з холодильника. Викладіть ще теплу манну кашу на загуслу масу. Консистенція каші повинна бути досить рідкою, щоб вона легко розтікалася по застиглій малині.

7. Готові пудинги остудіть. Подавайте на сніданок або як десерт.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X