Поєднання смаків осені й зими. Рецепт рисового пудингу з гарбузом і апельсином

24 листопада 2022, 04:44
Спочатку пудинг вариться, а потім запікається (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Спочатку пудинг вариться, а потім запікається (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Публікуємо рецепт від Едуарда Насирова з його фуд-блогу My Happy Food.

Кулінар продовжує ділитися сезонними рецептами й цього разу пропонує приготувати пудинг. На зламі осіннього й зимового сезону в десерті ідеально поєднуються гарбуз і апельсин.

Відео дня

Рецепт пудингу

Інгредієнти (на 4−6 порцій):

  • 1 скл. круглозернистого рису
  • 3 скл. води
  • 1 скл. жирної сметани/вершків
  • цедра та сік 1 апельсину
  • 1 ч.л. кориці
  • 300 г очищеного гарбуза нарізати невеликим кубиком
  • 100+ г цукру (за смаком)
  • 50 г вершкового масла
  • 2 яйця

Приготування:

1. У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте гарбуз і готуйте, помішуючи, 4−5 хвилин. Додайте цукор, корицю і цедру апельсина і продовжуйте готувати ще 5 хвилин. Частину гарбуза відкладіть.

2. Додайте рис і готуйте, помішуючи, 1−2 хвилини. Потім влийте воду, апельсиновий сік і готуйте на невеликому вогні близько 20 хвилин, доки рис повністю не буде готовий.

3. Сметану змішайте з яйцями і введіть в рис, перемішайте.

4. Перекладіть пудинг у жароміцну форму, зверху викладіть відкладений гарбуз і відправте форму в попередньо розігріту до 200 °C духовку на 10−15 хвилин.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X