Поєднання смаків осені й зими. Рецепт рисового пудингу з гарбузом і апельсином

Спочатку пудинг вариться, а потім запікається (Фото:instagram.com/my_happyfood)
Публікуємо рецепт від Едуарда Насирова з його фуд-блогу My Happy Food.
Кулінар продовжує ділитися сезонними рецептами й цього разу пропонує приготувати пудинг. На зламі осіннього й зимового сезону в десерті ідеально поєднуються гарбуз і апельсин.
Рецепт пудингу
Інгредієнти (на 4−6 порцій):
- 1 скл. круглозернистого рису
- 3 скл. води
- 1 скл. жирної сметани/вершків
- цедра та сік 1 апельсину
- 1 ч.л. кориці
- 300 г очищеного гарбуза нарізати невеликим кубиком
- 100+ г цукру (за смаком)
- 50 г вершкового масла
- 2 яйця
Приготування:
1. У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте гарбуз і готуйте, помішуючи, 4−5 хвилин. Додайте цукор, корицю і цедру апельсина і продовжуйте готувати ще 5 хвилин. Частину гарбуза відкладіть.
2. Додайте рис і готуйте, помішуючи, 1−2 хвилини. Потім влийте воду, апельсиновий сік і готуйте на невеликому вогні близько 20 хвилин, доки рис повністю не буде готовий.
3. Сметану змішайте з яйцями і введіть в рис, перемішайте.
4. Перекладіть пудинг у жароміцну форму, зверху викладіть відкладений гарбуз і відправте форму в попередньо розігріту до 200 °C духовку на 10−15 хвилин.
Смачного!