«Не викидайте паски». Рецепт англійського пудингу з сухарів від Тетяни Литвинової
Кулінарна експертка розповіла, як приготувати англійський апельсиновий пудинг із сухарів.
Зазвичай наше бажання приготувати всього й побільше на свята закінчується п’ятиденним салатом і черствими пасками. Але Тетяна Литвинова придумала, як смачно використати засохлі паски, і поділилася рецептом пудингу з апельсинами, головний інгредієнт якого — сухарі.
Рецепт пудингу
Інгредієнти:
- Сухарі з паски — 300 г
- Вершки — 250 мл
- Молоко — 250 мл
- Яйця — 4 шт.
- Цукор — 50 г
- Масло вершкове — 30 г
- Цедра апельсина — 1 шт.
Приготування:
Візьміть паску, якій вже більше тижня, наріжте слайсами по 2−3 см і підсушіть її.
Для заливки змішайте вершки з молоком і 4 яйця, також додайте цукор (якщо паска у вас солодка, цукор можете не додавати) і добре збийте.
Натріть цедру апельсина на розм’якшене вершкове масло та добре перемішайте. Цю суміш намазуйте на кожен шматочок паски.
Викладіть шматочки паски в форму для випікання, а потім залийте їх молочною сумішшю та відправте випікатися в духовку на 25 хвилин при температурі 180 °C.
Зверху прикрасьте шматочками апельсина та м’яти.
Смачного!