Давня страва української кухні. Рецепт засипаної капусти від шеф-кухаря

25 жовтня, 05:12
Кашу подають із овочами, шкварками або бринзою зверху (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Кашу подають із овочами, шкварками або бринзою зверху (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Едуард Насиров у своєму блозі My Happy Food розповів, як приготувати пшоняну кашу з квашеною капустою.

Засипана капуста — це старовинна українська страва, котру традиційно подавали як до весілля, так і на повсякдень. Варіантів у страви декілька, вегетаріанський з овочами, як пропонує Едуард Насиров, зі шкварками (святковий) і з бринзою (повсякденний карпатський). Тож якщо ви хочете спростити рецепт шеф-кухаря, ви можете використати сир замість овочевої засмажки.

Відео дня

Рецепт пшоняної каші з капустою

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 склянка квашеної капусти
  • 1 л води
  • 2 лаврові листи
  • 1 склянка пшона
  • 1 яйце, 100 мл сметани, 1 ст.л. борошна

Для засмаження:

  • 1 цибулина, подрібнити
  • 1 перець, нарізати
  • 2 зубчики часнику, подрібнити
  • 1 чилі, подрібнити
  • 1 баклажан — опціонально, нарізати
  • 50 г сухих білих грибів, замочити на годину
  • сіль та перець за смаком
  • 1 ч.л. копченої паприки
  • 1 ч.л. орегано — опціонально
  • 2 ст.л. олії

Приготування:

1. Приготуйте засмажку: розігрійте олію, обсмажте подрібнену цибулю до м’якості на середньому вогні. Потім додайте решту інгредієнтів і готуйте на невеликому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.

2. Промийте пшоно, залийте його гарячою водою та залишіть на 30 хвилин.

3. Приготуйте капусту: покладіть квашену капусту в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист. Варіть на невеликому вогні 20 хвилин після закипання, поки капуста не стане м’якою.

4. Додайте до капусти пшоно, сіль і перець та продовжуйте готувати, помішуючи, на невеликому вогні 15−20 хвилин до готовності пшона.

5. У мисці розмішайте яйце, сметану і борошно, влийте цю суміш в кашу, перемішайте, доведіть до кипіння і через хвилину зніміть з вогню.

6. Готову кашу розкладіть в порційні тарілки, зверху викладіть смажені овочі, присипте зеленню і подавайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X