Прості весняні страви. Рецепт салату з кульбабок і кропиви

Як приготувати салат з кульбабок та кропиви (Фото:depositphotos/fanfon)
Кулінарний експерт, ресторатор, відомий шеф-кухар Євген Клопотенко у програмі Ранок з Україною на каналі Україна разом із ведучими Лілією Ребрик і Анатолієм Анатолічем приготував весняний салат, інгредієнти для якого можна зібрати прямо в себе під вікном.
Війна Росії проти України — головні події 3 червня
Є відомий усім авокадо-тост, а ми приготуємо вітамінний салат, який по суті є бутербродом. Його треба їсти ножом і виделкою.
Євген Клопотенко
Для салату нам знадобляться:
- М’ята — 1 пучок
- Кропива глуха — 1 пучок
- Листя кульбабки — 1 пучок
- Варені яйця — 2 шт.
- Хліб — 2 шматка
- Помідор — 1 шт.
- Волоський горіх — 30 г
- Сік лимона
- Гірчиця
- Сіль
- Олія
1. Листя кульбаби помити, просушити і викласти в миску. Додати дрібку солі та трохи олії. Перемішати і залишити на якийсь час.
2. Кропиву краще брати м’яку або глуху. Додати у миску з кропивою подрібнені горіхи і олію та добре перем’яти до стану пасти. Це також можна зробити блендером.
3. На окрему тарілку викласти шматок хліба. Розрізати навпіл яйце і покласти 2 частинки на хліб. Далі додати половину промаринованих листочків кульбаби, викласти трохи горіхової пасти з кропивою, м’яти, негострої гірчиці і кілька крапель лимонного соку чи оцту.
Раніше ми розповідали, у чому користь кульбаб і як їх їсти.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life