Скони з родзинками. Королівський кондитер поділився простим рецептом улюбленого десерту Єлизавети II, який подають при дворі до чаю

20 травня 2020, 11:46
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Королівські кондитери розкрили секрет улюблених ласощів королеви Єлизавети — скон з родзинками, які традиційно подають до чаю на королівських прийомах у саду.

Звичайно ж, у нас немає шансів спробувати знамениті десерти, якими відомі королівські прийоми в саду Букінгемського палацу, безпосередньо на події. Тим більше, що в цьому році всі прийоми в саду королівського палацу скасували. Проте, на радість шанувальників королівської родини королівські кондитери поділилися докладним рецептом знаменитих скон.

Відео дня

Тепер спробувати смак знаменитих королівських булочок можна, приготувавши їх на своїй кухні. Рецепт опублікували на офіційному акаунті в Instagram.

Для приготування скон вам знадобиться борошно, розпушувач, масло, цукор, яйця, знежирені вершки і родзинки.

Інгредієнти для скон

  • Борошно - 500 г
  • Розпушувач - 28 г
  • Вершкове масло - 94 г
  • Цукор - 86 г
  • Яйця - 2 штуки
  • Знежирені вершки - 140 мл
  • Ізюм - 100 г (залити гарячою водою і дати настоятися 30 хвилин)

Порядок приготування

Прогрійте духовку до 180 С.

Змішайте борошно, розпушувач, масло і цукор разом до утворення  маси.

Окремо збийте яйця і знежирені вершки. Додайте отриману масу до тіста. Продовжуйте замішувати тісто, поки воно не стане цілісним і гладким. Додайте до нього родзинки (за смаком) і рівномірно перемішайте.

Вийміть готове тісто з миски, розрівняйте його, накрийте і залиште відпочити приблизно на 30 хвилин.

Розкачайте тісто завтовшки 2,5 см і наріжте його на шматочки потрібної форми. Дайте їм відлежатися ще хвилин 20. Змастіть шматочки яєчної масою. Запікайте в духовці 10-12 хвилин до золотистого кольору. Подавайте скони охолодженими з джемом і збитими вершками.

Нагадаємо, з початком пандемії коронавірусу шеф-кухарі королеви Єлизавети стали активно ділитися рецептами страв, які подають при королівському дворі.

Редактор: Юлія Найденко

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X