Простий та швидкий рецепт. Як приготувати хліб вдома без яєць та дріжджів

1 березня, 14:17
Рецепт швидкого хліба вдома без яєць та дріжджів в умовах війни (Фото:Kromchenko Olga)

Рецепт швидкого хліба вдома без яєць та дріжджів в умовах війни (Фото:Kromchenko Olga)

В умовах війни, коли полиці магазинів спустошуються, а хліб днями можуть не завозити, постає питання, як його спекти вдома?

Між сиренами може не бути часу швидко готувати, тоді зробіть аналог хліба — українську «підпалку». Як її приготувати, розповів шеф та експерт реаліті Нового каналу На ножах Алекс Якутов.

Відео дня

Інгредієнти:

  • Борошно - 2,5 склянки;
  • Вода - 1 склянка;
  • Сіль - 0,5 ст. л;
  • Олія - 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Борошно замішуємо із водою, додаємо сіль. Даємо постояти півгодини.
  2. Потім робимо одне обминання тіста. І даємо постояти ще 30-40 хв, щоб клейковина розійшлася.
  3. Після цього відрізаємо шматочок і тоненько розкочуємо, як на лаваш.
  4. Обсмажуємо на сковороді без олії на середньому вогні з обох боків. У «підпалку» можна загортати будь-які продукти або їсти замість хліба. Смачного!

«Про підпалку я дізнався з роману Михайла Стельмаха Гусі-лебеді летять, – розповідає Алекс Якутов. — Раніше її готували у печі. І якщо у вас вона є, можна зробити там. Потім підпалку почали смажити на сковороді. В оригінальному рецепті є дріжджі, тому якщо вони у вас є, також можете додати. Але можна робити без них. Приємного апетиту та мирного неба всім! Перемога за нами".

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X