З зеленим соусом зі шпинату. Як приготувати веганську піцу з томатами і маслинами
Пісна піца без сиру може стати прикрасою будь-якого, не тільки веганського, столу.
При цьому приготування веганської піци — не такий складний процес, яким може здатися на перший погляд.
Бренд-шеф фудкортів Winetime Денис Шмітт розповідає, як приготувати веганську піцу з яскравим зеленим соусом зі шпинату і начинкою з томатів і маслин.
Як приготувати веганську піцу?

Інгредієнти:
- Вода — 150 мл
- Борошно пшеничне — 0,4 кг
- Цибуля синя — 1 шт.
- Помідори — 3 шт.
- Маслини — 30 г
- Шпинат — 50 г
- Базилік — 5 г
- Рослинна олія — 50 мл
- Оливкова олія — 30 мл
- Лимонна кислота — 5 г
- Сода — 5 г
- Сіль — 5 г
- Сушений орегано — 5 г
- Кедровий горіх — 20 г
Починаємо з тіста для піци. Змішуємо лимонну кислоту і соду. Додаємо заздалегідь просіяне борошно і орегано.
Вливаємо олію і розмішуємо. Замішуємо тісто, потрохи доливаючи воду. Формуємо з тіста кулю, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на годину.
Далі приступаємо до приготування соусу. Промиваємо шпинат. Складаємо в чашу для блендера, додаємо часник і оливкову олію. Ретельно збиваємо до однорідної маси, солимо.
Розкачуємо тісто за допомогою качалки і змащуємо його соусом, оминаючи краї, які сформують бортик піци. Розподіляємо начинку зверху соусу — тонко нарізані помідори, маслини і цибулю.
Випікаємо піцу в духовці, розігрітій до 220 градусів, протягом 12−15 хвилин. Перед подачею прикрашаємо базиліком і кедровими горішками.
Нагадаємо, раніше відомий піццайоло Енцо Коччо розповів, як приготувати справжню неаполітанську піцу.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life