З зеленим соусом зі шпинату. Як приготувати веганську піцу з томатами і маслинами

1 березня 2020, 12:53
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Пісна піца без сиру може стати прикрасою будь-якого, не тільки веганського, столу.

При цьому приготування веганської піци — не такий складний процес, яким може здатися на перший погляд.

Бренд-шеф фудкортів Winetime Денис Шмітт розповідає, як приготувати веганську піцу з яскравим зеленим соусом зі шпинату і начинкою з томатів і маслин.

Відео дня

Як приготувати веганську піцу?

© Freepik
Фото: © Freepik

Інгредієнти:

  • Вода — 150 мл
  • Борошно пшеничне — 0,4 кг
  • Цибуля синя — 1 шт.
  • Помідори — 3 шт.
  • Маслини — 30 г
  • Шпинат — 50 г
  • Базилік — 5 г
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Оливкова олія — 30 мл
  • Лимонна кислота — 5 г
  • Сода — 5 г
  • Сіль — 5 г
  • Сушений орегано — 5 г
  • Кедровий горіх — 20 г

Починаємо з тіста для піци. Змішуємо лимонну кислоту і соду. Додаємо заздалегідь просіяне борошно і орегано.

Вливаємо олію і розмішуємо. Замішуємо тісто, потрохи доливаючи воду. Формуємо з тіста кулю, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на годину.

Далі приступаємо до приготування соусу. Промиваємо шпинат. Складаємо в чашу для блендера, додаємо часник і оливкову олію. Ретельно збиваємо до однорідної маси, солимо.

Розкачуємо тісто за допомогою качалки і змащуємо його соусом, оминаючи краї, які сформують бортик піци. Розподіляємо начинку зверху соусу — тонко нарізані помідори, маслини і цибулю.

Випікаємо піцу в духовці, розігрітій до 220 градусів, протягом 12−15 хвилин. Перед подачею прикрашаємо базиліком і кедровими горішками.

Нагадаємо, раніше відомий піццайоло Енцо Коччо розповів, як приготувати справжню неаполітанську піцу.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X