Краще покупної. Кабачкова ікра в мультиварці на зиму

13 липня, 02:23
Кабачкова ікра в мультиварці на зиму (Фото:ninaninyskin / instagram)

Кабачкова ікра в мультиварці на зиму (Фото:ninaninyskin / instagram)

Кабачкова ікра досить популярна в нашій країні. Але не кожен знає, як правильно її готувати, щоб закрутка стояла до зими.

Кулінари знають, що готувати кабачкову ікру в домашніх умовах краще не з молодих овочів, а з великих і зрілих, тому що вони менш рідкі і більш насичені за смаком. Додавати в кабачки можна як томатний соус, так і томатну пасту та свіжі помідори. Кабачкова ікра в мультиварці виходить смачною та корисною. Таку закуску можна подати до будь-якого гарніру або вживати як самостійну страву. Блогер Лілія Цвіт на своєму Уoutube каналі поділилася рецептом того, як у мультиварці зварити кабачкову ікру.

Відео дня

Інгредієнти на 5 банок по 0,5 л:

  • 1,5 кг кабачків ага без шкіри та насіння);
  • 0,5 кг моркви (очищеної);
  • 0,5 кг цибулі (очищеної);
  • 1 ст. л. солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 50 мл оцту;
  • 100 мл олії;
  • 0,5 ч. л. меленого чорного перцю;
  • 250 г томатної пасти – 25%.

Спосіб приготування:

  1. Перетріть очищені овочі в блендері до однорідної маси. Чим краще перемолоти овочі, тим однорідніше вийде ікра.
  2. Подрібнені овочі викладіть у чашу мультиварки. Додайте сіль, цукор, олію та оцет. Ретельно перемішайте масу.
  3. Виберіть режим тушіння та готуйте дві години. Потім додайте томатну пасту, чорний мелений перець і тушіть ще дві години.
  4. Гарячу ікру перекладіть у стерилізовані банки, герметично закрийте стерилізованими кришками, переверніть дном догори і закутайте на добу. Кабачкова ікра готова.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X