Пригоди італійця в Закарпатті. Шеф Марко Черветті розповів, як приготувати смачний бограч
Яскравий, насичений смак страви підкорив італійського шефа, тож Марко Черветті представив власний рецепт закарпатського специалітета.

Бограч (богорош, мадярська юшка) нагадує угорський гуляш, але, на відміну від гуляшу, це — перша страва. Хоча порція бограчу може стати повноцінним обідом, замінивши собою і перше, і друге. Бограч відомий менше, ніж борщ, але він гідний того щоб його готували в кожному домі. Особливо восени-взимку, коли організм потребує поживної, калорійної їжі, а рецептори — насиченого смаку. Як приготувати бограч? Хтось скаже, що ідеальний бограч готується на багатті. НВ Style пропонує рецепт Марко Черветті. Італійський метр так описує своє знайомство з цією стравою: «Кухня Західної України мене зачарувала — особливо гуцульський бограч! Готувати його мене навчила знавчиня гуцульських традицій, кухар Марта Федорович. Бограч у нас вийшов просто шедевральний — і у вас вийде, я впевнений!»
Італієць за походженням, Марко Черветті багато років провів провів за межами батьківщини: в Бразилії, Китаї, Росії, Україні, вивчаючи при цьому місцеві кухні і вина. Зараз він є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. У 2019 Марко Черветті став Шефом року за версією гіда Flos Olei.
Бограч
Страва української кухні очима італійського шефа
Інгредієнти
Інструкція приготування
Загальний час: 05:00 (Час приготування: 01:00)
- Наріжте цибулю кубиком і обсмажте в оливковій олії. Як тільки вона стане прозорою, додайте паприку і відразу перемішайте, інакше паприка згорить.
- Окремо наріжте панчетту (подчеревку) і додайте до цибулі.
- Порізану кубиком моркву додайте в каструлю. Влийте курячий бульйон, посоліть, поперчіть.
- Яловичу вирізку, попередньо обсмажену на сковороді-гриль, поріжте і додайте до супу.
- Наріжте картоплю і болгарський перець однаковими кубиками. Додайте в суп. Туди ж - відварену квасолю, томати, нарізаний чилі і подрібнений чеснок. Можете долити ще бульйону, якщо бограч здається вам занадто густим. Доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь і тушкуйте 4 години.
- Поки бограч вариться - зробіть галушки. Збийте вінчиком жовтки, додайте борошно і молоко - стільки, щоб тісто було як для оладок: приймалося на ложку, але не було ні занадто тугим, ні занадто рідким.
- Поставте на вогонь воду, доведіть до кипіння і викладайте галушки в окріп: беріть тісто однією чайною ложечкою, а другою допомагайте йому пірнати в воду. Коли всі галушки спливли на поверхню і проварилися - дістаньте з води.
- Подавати бограч треба ефектно: викладіть суп в тарілку, галушки вставте по центру, прикрасьте петрушкою і гострим перцем. Смачного, гуцули!
Бограч: відео приготування
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.