Пригоди італійця в Закарпатті. Шеф Марко Черветті розповів, як приготувати смачний бограч

14 грудня 2019, 14:28

Яскравий, насичений смак страви підкорив італійського шефа, тож Марко Черветті представив власний рецепт закарпатського специалітета.

Сільпо
Фото: Сільпо

Бограч (богорош, мадярська юшка) нагадує угорський гуляш, але, на відміну від гуляшу, це — перша страва. Хоча порція бограчу може стати повноцінним обідом, замінивши собою і перше, і друге. Бограч відомий менше, ніж борщ, але він гідний того щоб його готували в кожному домі. Особливо восени-взимку, коли організм потребує поживної, калорійної їжі, а рецептори — насиченого смаку. Як приготувати бограч? Хтось скаже, що ідеальний бограч готується на багатті. НВ Style пропонує рецепт Марко Черветті. Італійський метр так описує своє знайомство з цією стравою: «Кухня Західної України мене зачарувала — особливо гуцульський бограч! Готувати його мене навчила знавчиня гуцульських традицій, кухар Марта Федорович. Бограч у нас вийшов просто шедевральний — і у вас вийде, я впевнений!»

Відео дня

Італієць за походженням, Марко Черветті багато років провів провів за межами батьківщини: в Бразилії, Китаї, Росії, Україні, вивчаючи при цьому місцеві кухні і вина. Зараз він є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. У 2019 Марко Черветті став Шефом року за версією гіда Flos Olei.

Бограч

Страва української кухні очима італійського шефа

Інгредієнти

Цибуля 100 г

Панчетта 250 г

Яловича вирізка 250 г

Паприка 3 г

Морква 150 г

Курячий бульйон 250 г

Запечений і очищений болгарський перець 1 шт.

Картопля 150 г

Чилі 1 шт. (за смаком)

Часник 2 великих зубчики

Варена квасоля 300 г

Подрібнені консервовані томати 150 г

Галушки 200-250 г

Петрушка 3 г

Оливкова олія 30 г
Для галушок

Жовтки 2 шт.

Борошно 70 г

Молоко 70 г

Інструкція приготування

Загальний час: 05:00 (Час приготування: 01:00)

  1. Наріжте цибулю кубиком і обсмажте в оливковій олії. Як тільки вона стане прозорою, додайте паприку і відразу перемішайте, інакше паприка згорить.
  2. Окремо наріжте панчетту (подчеревку) і додайте до цибулі.
  3. Порізану кубиком моркву додайте в каструлю. Влийте курячий бульйон, посоліть, поперчіть.
  4. Яловичу вирізку, попередньо обсмажену на сковороді-гриль, поріжте і додайте до супу.
  5. Наріжте картоплю і болгарський перець однаковими кубиками. Додайте в суп. Туди ж - відварену квасолю, томати, нарізаний чилі і подрібнений чеснок. Можете долити ще бульйону, якщо бограч здається вам занадто густим. Доведіть до кипіння.
  6. Зменшіть вогонь і тушкуйте 4 години.
  7. Поки бограч вариться - зробіть галушки. Збийте вінчиком жовтки, додайте борошно і молоко - стільки, щоб тісто було як для оладок: приймалося на ложку, але не було ні занадто тугим, ні занадто рідким.
  8. Поставте на вогонь воду, доведіть до кипіння і викладайте галушки в окріп: беріть тісто однією чайною ложечкою, а другою допомагайте йому пірнати в воду. Коли всі галушки спливли на поверхню і проварилися - дістаньте з води.
  9. Подавати бограч треба ефектно: викладіть суп в тарілку, галушки вставте по центру, прикрасьте петрушкою і гострим перцем. Смачного, гуцули!

Бограч: відео приготування

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X