Готується в духовці. Рецепт шпинатового омлету від Тетяни Литвинової

18 лютого 2021, 05:03

Кулінарний експерт розповіла, як приготувати яскравий шпинатний омлет з вашою улюбленої начинкою в духовці.

Якщо додати в звичайний омлет трохи шпинату, то він автоматично стає, по-перше, яскравим, що обов'язково оцінять діти, а по-друге, більш корисним. До того ж страва не смажиться, як зазвичай, а випікається в духовці.

Відео дня

Подавати страву можна з будь-якою начинкою: солоною рибою та вершковим сиром, ягодами чи варенням, м'ясом або грибами.

Рецепт омлету в духовці

Інгредієнти для омлету:

  • Шпинат свіжий - 200 г
  • Борошно пшеничне - 55 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Сіль - дрібка
  • Олія - 2 ст.л.

Солодка начинка:

  • Крем-сир - 75 г
  • Цукрова пудра - 1 ст.л.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Банан - 0,5 шт.
  • Полуниця - 3 шт.
  • М'ята

Солона начинка:

  • Крем-сир - 75 г
  • Риба червона - 100 г
  • Рукола

Приготування:

Покладіть шпинат у чашу блендера та подрібніть його до ідеальної однорідної консистенції. Далі збийте білки, додавши дрібку солі та цукрової пудри. Потім змішайте борошно зі збитим шпинатом і далі зі збитими білками. Добре перемішайте.

Далі змастіть силіконовий килимок маслом і добре розподіліть масу по килимку. Відправте в розігріту до 180°C духовку на 10 хв.

Після того, як трохи охолоне, розріжте корж на дві частини. На одну частину омлету викладіть сир, солону рибу та рукколу. Загорніть омлет, як рулет і розріжте по діагоналі.

Потім можете зробити солодкий рол. До сиру або крем-чізу додайте трохи цукру, викладіть на рол і зверху покладіть банан, полуницю і трохи м'яти. Також загорніть, розріжте по діагоналі та можна їсти.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X