Готується в духовці. Рецепт шпинатового омлету від Тетяни Литвинової
Кулінарний експерт розповіла, як приготувати яскравий шпинатний омлет з вашою улюбленої начинкою в духовці.
Якщо додати в звичайний омлет трохи шпинату, то він автоматично стає, по-перше, яскравим, що обов'язково оцінять діти, а по-друге, більш корисним. До того ж страва не смажиться, як зазвичай, а випікається в духовці.
Подавати страву можна з будь-якою начинкою: солоною рибою та вершковим сиром, ягодами чи варенням, м'ясом або грибами.
Рецепт омлету в духовці
Інгредієнти для омлету:
- Шпинат свіжий - 200 г
- Борошно пшеничне - 55 г
- Яйця - 3 шт.
- Сіль - дрібка
- Олія - 2 ст.л.
Солодка начинка:
- Крем-сир - 75 г
- Цукрова пудра - 1 ст.л.
- Ванільний цукор - 1 ч.л.
- Банан - 0,5 шт.
- Полуниця - 3 шт.
- М'ята
Солона начинка:
- Крем-сир - 75 г
- Риба червона - 100 г
- Рукола
Приготування:
Покладіть шпинат у чашу блендера та подрібніть його до ідеальної однорідної консистенції. Далі збийте білки, додавши дрібку солі та цукрової пудри. Потім змішайте борошно зі збитим шпинатом і далі зі збитими білками. Добре перемішайте.
Далі змастіть силіконовий килимок маслом і добре розподіліть масу по килимку. Відправте в розігріту до 180°C духовку на 10 хв.
Після того, як трохи охолоне, розріжте корж на дві частини. На одну частину омлету викладіть сир, солону рибу та рукколу. Загорніть омлет, як рулет і розріжте по діагоналі.
Потім можете зробити солодкий рол. До сиру або крем-чізу додайте трохи цукру, викладіть на рол і зверху покладіть банан, полуницю і трохи м'яти. Також загорніть, розріжте по діагоналі та можна їсти.
Смачного!