Для правильного харчування. Рецепт сирників на вівсяному борошні і псилліумі від Володимира Ярославського

21 квітня 2020, 05:54

Корисні сирники без цукру на борошні з висівок подорожника за рецептом судді телепроекту МастерШеф. Професіонали Володимира Ярославського.

Сирники на псилліумі - справжня знахідка для любителів здорового харчування і корисних десертів. Псилліум — це борошно з висівок подорожника, але не з того, що в дитинстві прикладали до колін, а його найближчого родича. З лікарської рослини псилліум роблять безліч харчових добавок — суперфуд зменшує рівень цукру в крові. Харчові волокна псилліума складаються з розчинної клітковини — заміни клейковини, що дозволяє використовувати псилліум в кулінарії. Шеф-кухар Lucky Restaurant Vinotheque і суддя телепроекту МастерШеф. Професіонали Володимир Ярославський розповів, як приготувати смачні і корисні сирники на псилліумі. Якщо ж у вас немає псилліума, можна додати більше вівсяного, мигдального або рисового борошна, але вироби за смаком будуть трохи інші.

Відео дня

Як приготувати ПП сирники за рецептом Володимира Ярославського?

Якщо немає вівсяного борошна, можна зробити його самостійно в чаші блендера. Якщо ж немає кокосового борошна, Володимир Ярославський пропонує використовувати рисове, спельтове або вівсяне.

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир — 300 г
  • банан — 180 г
  • вівсяне борошно — 48 г
  • псилліум — 3 г
  • кокосове борошно — для підсипу
  • білок — 20 г або половина яйця
  • сіль — дрібка
  • кокосова олія

Варення:

  • полуниця — 200 г
  • банан — 300 г
  • пектин — 4 г

Для приготування сирників потрібно добре віджати кисломолочний сир. Банани попередньо очистити і заморозити в пакеті в морозильній камері. Дістати приблизно за годину до приготування. Банан після заморозки не втрачає колір у випічці і стає набагато ароматнішим і солодшим.

Змішуємо всі інгредієнти і формуємо сирники. Розігріваємо на сковороді кокосову олію і обсмажуємо сирники двічі з обох боків по черзі. Сирники на кокосовій олії виходять особливо смачними і ароматними, до того ж це набагато корисніше для здоров’я, так як кокосова олія не виділяє канцерогенів при нагріванні.

Для приготування варення змішуємо заморожені банани і полуницю, і доводимо до 40 ° C. Далі додаємо пектин, збиваємо суміш блендером і доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин, інтенсивно помішуючи.

Готові сирники викладаємо на плоску тарілку і подаємо з варенням.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X