Компроміс між «смачно» і «корисно». Сава Лібкін розповів, як приготувати гарбузові пампушки

5 жовтня 2020, 04:13

Відомий одеський ресторатор поділився рецептом смачного і майже корисного осіннього десерту з гарбузом.

«У кожного народу — свої власні пончики: у німців це знамениті берлінери, у австрійців — кіхля, в Швейцарії - шенкелі, в Італії - галани, в Іспанії - чуррос. Ці пончики фарширують різними начинками. Я ж пропоную ввести гарбузове пюре в саме тісто», — розповів Сава Лібкін.

Відео дня

Рецепт пончиків з гарбузом

Інгредієнти:

  • 900 г гарбуза
  • 400 г апельсинів
  • 700 г м’якого борошна вищого гатунку
  • 15 г солі
  • 40 г цукру
  • 20 г свіжих пресованих дріжджів
  • 100 мл води
  • 6 жовтків
  • 50 г цукрової пудри
  • 1 л рафінованої соняшникової олії
karalina
Фото: karalina

Приготування

Очистіть яскраво-помаранчевий гарбуз і наріжте його великими кубиками. Випікайте його в духовці 20 хвилин при 180° C.

Перетріть гарбуз в пюре й остудіть.

Дріжджі розчиніть у теплій воді та підмішайте жменю борошна та дрібку цукру. Дайте побродити опарі 30 хвилин у теплі.

У протерте пюре додайте жовтки й опару, що підійшла. Потім введіть сік з двох апельсинів, сіль, цукор і решту борошна. Вимішуйте гладке та легке тісто. Залиште його в теплому місці приблизно на 1,5 години, періодично обминаючи тісто.

Нагрійте рафіновану соняшникову олію та смажте пончики, розділяючи їх двома ложками. Коли пончики підсмажаться до готовності, виймайте їх шумівкою та розкладайте на паперові серветки на кілька хвилин, щоб пішов зайвий жир.

Подавайте з цукровою пудрою.

«Пончики вважаються не найкориснішою їжею, але в такому варіанті вони можуть стати компромісом між „смачно“ і „корисно“», — каже Сава Лібкін.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X