Пухкі та ніжні. Рецепт гарбузових пончиків

31 жовтня, 02:01
Готові пончики потрібно посипати пудрою перед подачею (Фото:instagram.com/tavolartegusto)

Готові пончики потрібно посипати пудрою перед подачею (Фото:instagram.com/tavolartegusto)

Цю осінню страву можна запікати в духовці чи смажити у фритюрі.

Пончики з гарбуза — це чудовий сезонний десерт, що стане чудовою альтерантивою пирогам і звичайним донатам. За даним рецептом від італійської блогерки Сімони Мірто вони виходять дуже ніжними за консистенцією, хоча страва вимагає лиш базових інгредієнтів і процесів. Окрім чудового смаку, пончики мають ще й дуже привабливий жовтогарячий колір, тож вони зможуть прикрасити будь-який стіл чи чаювання.

Відео дня

Рецепт пончиків з гарбуза

Інгредієнти на 20 шт.:

  • 450 г борошна
  • 150 г гарбузового пюре (300 — 400 г сирого гарбуза)
  • 100 мл молока або води
  • 80 г цукру для запеченого варіанту (40 г для смаженого варіанту)
  • 40 мл соняшникової олії
  • 10−12 г свіжих дріжджів / 2 ч.л. сухих дріжджів
  • 1 ч.л. ванільної есенції / 1 пакетик ваніліну
  • 1 дрібка кориці
  • 8−10 г солі
  • цукрова пудра для прикраси

Приготування:

1. Насамперед приготуйте тісто, змішавши борошно, цукор, дріжджі, молоко, корицю та ваніль. Потім додайте холодне і сухе гарбузове пюре. Вимішувати можна руками або міксером.

2. Додайте в тісто олію та вимішуйте, поки воно не стане гладким і однорідним. Вкінці додайте сіль і домішайте до необхідного стану. Сформуйте з тіста кульку, перекладіть у глибоку миску та накрийте її харчовою плівкою. Лишіть тісто у теплому сухому місці на 2−3 години, поки об'єм не збільшиться втричі.

3. Посипте борошном робочу поверхню та качалку і розкачайте тісто до товщини 1 см. Виріжте формою чи піалою кола діаметром 6−7 см і виріжте центр меншим колом. Готові пончики викладіть на застелене пергаментом деко на відстані одне від одного.

4. Лишіть пончики на деку ще на 40−50 хвилин, щоб вони ще піднялися. Потім випікайте пончики по одному деку за раз впродовж 20 хвилин за температури 180 °C. Повторіть з рештою пончиків.

Готові пончики притрусіть пудрою та подавайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X