Від Дарії Цвєк. Рецепт традиційних різдвяних пампухів

28 грудня 2022, 22:45
Пампухи часто готують на Різдво (Фото:instagram.com/alonka_good)

Пампухи часто готують на Різдво (Фото:instagram.com/alonka_good)

Ділимося рецептом святкової страви від знаменитої галицької кулінарки.

Дарія Цвєк — кулінарка та авторка книг рецептів, котрі й дотепер користуються неабиякою популярністю в Україні, й, особливо, на Галичині. Її книги перевидавали по кілька разів, а наклад наразі становить уже більше 5 мільйонів. Страви Дарії Цвєк походять із традиційної української кухні, одна з яких — різдвяні пампухи.

Відео дня

Рецепт пампухів

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 1 склянка молока
  • 50 г свіжих дріжджів
  • 2 яйця
  • 3 жовтки
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру

Приготування:

1. Змішайте дріжджі зі столовою ложкою цукру, столовою ложкою борошна та розпустіть їх у теплому молоці. Поставте в тепле місце підходити.

2. У цей час розітріть жовтки з рештою цукру. Розтопіть масло.

3. Коли опара почне підходити, додайте яйця, розтерті з цукром жовтки та розтоплене масло. Вимішайте ложкою.

4. Додайте борошно та продовжуйте вимішувати, поки тісто не почне відставати від ложки. Лишіть тісто підійти.

5. Змастіть руки жиром, наліпіть пампухи та обсмажте їх до готовності на олії.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X