З заварним кремом. Рецепт домашніх пончиків, які повертають у дитинство

16 лютого 2021, 05:05

Пончики мають дивовижний смаком, який здатен повертати в дитинство. Пропонуємо вам приготувати цей ніжний десерт з кремом всередині.

Ніжні пончики з кремом - десерт від якого будуть у захваті не тільки діти, але і будь-який дорослий. Адже ці смажені пиріжки з солодкими начинками - входять в число тих «заборонених», але обожнюваних продуктів. Тому побалуйте себе давно знайомим смаком з дитинства.

Відео дня

Рецепт пончиків з кремом

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно - 650 г
  • Тепла вода - 400 мл
  • Вершкове масло (кімнатної температури) - 30 г
  • Сіль - ½ ч.л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Дріжджі сухі - 1 упаковка (Або 20 г живих)
  • Ванілін
  • Цукор - 60 г
  • Рослинна олія

Для крему:

  • Жовтки - 2 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль - 30 г
  • Цукор - 60 г
  • Ванілін (або ванільний екстракт)
  • Вершкове масло - 30 г
  • Молоко (холодне) - 300 мл
gerold hinzen / unsplash
Фото: gerold hinzen / unsplash

Приготування:

1. У невеликій кількості теплої води розчиніть дріжджі та 2 ст.л. цукру, всипте 3 ст.л. борошна, збийте вінчиком, щоб не залишилися грудочки та залиште на 15 хвилин для бродіння.

2. У чашу міксера налийте воду, що залишилася, додайте цукор, що залишився і добре перемішайте.

3. Опару, що підійшла повільно з'єднайте з водою, додайте яйце і перемішайте вінчиком, потім додайте сіль, ванілін і трохи борошна.

4. Увімкніть міксер і, збиваючи тісто на маленькій швидкості, поступово вмішайте все борошно. Коли тісто в чаші міксера стане однорідним, порціями додайте м'яке вершкове масло, не перестаючи збивати.

5. Готове тісто викладіть на промаслену поверхню (стіл або силіконову підкладку) і трохи вимісіть руками, періодично змащуючи маслом. Тісто виходить трохи липким, але легко відстає від рук.

6. Глибоку миску злегка змастіть рослинною олією, перекладіть в неї тісто, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце для підйому приблизно на одну годину.

7. Поки тісто підходить, приготуйте крем: холодне молоко налийте в сотейник, додайте яйця, перемішайте, додайте цукор, крохмаль, ванільний екстракт або ванілін, гарненько збийте вінчиком, щоб не було грудочок.

8. Яєчно-молочну суміш поставте на плиту і на повільному вогні, при постійному помішуванні варіть до загустіння. У гарячий крем покладіть вершкове масло, ретельно перемішайте, накрийте щільно по поверхні крему харчовою плівкою та остудіть.

9. Тісто, що підійшло підбийте, накрийте плівкою та знову поставте в тепле місце для підйому на одну годину. Тісто та крем готові до формування пончиків.

10. Відщипніть тісто промасленими руками, сформуйте з нього кульку, і, придавлюючи пальцями, розтягніть в коржик. Всередину коржа покладіть 1 ч.л. крему, зберіть краї, закріпіть їх, прокачайте кульку в руках, покладіть на стіл і трохи притисніть, щоб надати форми пончика. Підготуйте таким чином всі пончики та складіть так, щоб вони не торкалися одне одного, адже тісто дуже ніжне та досить липке.

11. Розігрійте в глибокій сковороді олію для смаження пончиків. Її має бути багато, щоб повністю покривати ваші пончики.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

12. Смажте пончики у фритюрі, у розігрітій олії з обох сторін, але не на сильному вогні. Готові пончики викладайте на паперовий рушник і за бажанням посипайте цукровою пудрою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X