Берлінери. Простий рецепт повітряних пончиків із шоколадом

9 лютого, 03:36
Начинку можна зробити практично будь-якою (Фото:gerold hinzen / unsplash)

Начинку можна зробити практично будь-якою (Фото:gerold hinzen / unsplash)

Берлінські пончики — популярний у Німеччині та Австрії десерт, який поширився у всьому світі.

У США берлінерами називають пончики із заварним або ванільним кремом, проте на своїй батьківщині начинки цього десерту бувають найрізноманітнішими: від конфітюру до нутелли, шоколаду чи згущеного молока.

Відео дня

Рецепт пончиків

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 500 мл
  • Вода – 0,5 ст.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Масло – 100 г
  • Дріжджі – 11 г
  • Борошно – 800 г

Для начинки:

  • Вершки 33% – 100 мл
  • Шоколад – 200 г

Приготування:

До теплого молока додаємо цукор та дріжджі, розмішуємо та залишаємо на 15 хвилин, накривши рушником.

Додаємо яйця, розтоплене масло, сіль та просіяне борошно. Замішуємо м'яке тісто. Залишаємо в теплому місці на півтори-дві години.

Розкочуємо тісто завтовшки близько 0,5 см, вирізаємо кружечки і залишаємо під рушником на 15-20 хвилин.

Смажимо в глибокій сковороді на середньому вогні у великій кількості олії.

Розтоплюємо шоколад і змішуємо із вершками. Поміщаємо начинку в кондитерський мішок.

Готові пончики проколюємо ножем, начиняємо шоколадним кремом або іншою начинкою. Посипаємо цукровою пудрою та подаємо.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X