З аспірином. Рецепт помідорів на зиму в холодному розсолі

8 серпня 2021, 09:36

Ділимося незвичайним рецептом помідорів на зиму, які готуються в холодному розсолі та зберігаються під капроновими кришками.

Хоча аспірин — незвичайний інгредієнт для страв, в маринуванні та солінні помідорів багато господинь його цінують. Ацетилсаліцилова кислота не дає розмножуватися бактеріям, а тому помідори добре зберігаються. При цьому, таблетки дають незвичайний смак і зберігають пружність помідорів, залишаючи їх навіть трохи хрусткими.

Відео дня

Рецепт помідорів на зиму з аспірином

Інгредієнти (на 1 л):

  • 2 кг помідорів
  • 0,2 склянки солі
  • 0,2 склянки цукру
  • 1 л води
  • 80 мл оцту 9% або 0,3 склянки
  • 1 головка часнику (3−4 зубчики)
  • 2 парасольки кропу
  • 2 лаврові листки
  • 3 таблетки аспірину
  • кілька листочків чорної смородини чи селери
  • 10 шт. запашного перцю
  • за бажанням можна додати улюблені спеції

Приготування:

За бажанням ви можете збільшити порцію до іншої кількості чи літражу банок.

Підготуйте всі необхідні продукти, промийте помідори та листочки.

На дно банки викладіть лавровий лист, перець, часник, листя селери і смородини, кріп.

Для холодного розсолу налийте в каструлю близько 1 л води, додайте туди сіль, цукор і оцет. Добре розмішайте та дайте розсолу трохи настоятися.

Покладіть помідори в банку та залийте їх розсолом.

Розтовчіть аспірин і засипте його в банку.

Закрийте банки пластмасовими кришками та зберігайте їх у холодному місці. Їсти помідори можна вже через кілька тижнів.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X