Від Картата потата. Як приготувати в’ялені томати

26 липня 2020, 05:00

Готуємо в’ялені томати за рецептом української актриси, кулінара, ведучої ТВ і Радіо НВ Даші Малахової.

В'ялені томати - прекрасне доповнення до будь-якої страви, яке особливо пасує італійській кухні. І якщо колись люди сушили помідори, просто для того щоб зберегти їх на зиму, тепер ця в'ялена ягода використовується в кулінарії як пряна прикраса до страв.

Відео дня

Зараз в Україні сезон помідорів, а використання сезонних продуктів - це перше правило кухні, орієнтованої на локальні продукти. І поки гості шоу Картата потата обговорюють формування київської кухні і нові українські вина, НВ ділиться корисним рецептом від Даші Малахової.

Гостями ведучої програми #Картатапотата були Женя Миколайчук, засновниця школи Winespiration і Like a local's wine bar, переможниця конкурсу Бізнес-Леді 2020 і Терентій Сопін, шеф-кухар ресторану SIN.

Рецепт в'ялених томатів

Інгредієнти:

  • 300 г томатів чері
  • сіль
  • перець
  • оливкова олія
фото НВ
Фото: фото НВ

Приготування:

Розріжте томати навпіл і приберіть м'якоть і насіння. Потім розкладіть їх розрізом догори на форму або деко, вистелене пергаментом, посоліть і поперчіть за смаком. Потім відправляйте томати в духовку на 3-5 годин при температурі 50-70 градусів. Коли томати заваляться, Даша рекомендує скласти їх в банку та залити оливковою олією.

Смачного!

#Картатапотата від 23 липня - дивитися

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X