Запашні. Рецепт маринованих томатів від Едуарда Насирова

18 серпня, 02:57
Рецепт розрахований на 5 банок по 0,5 л (Фото:5PH / depositphotos.com)

Рецепт розрахований на 5 банок по 0,5 л (Фото:5PH / depositphotos.com)

Кулінар поділився улюбленим рецептом у своєму блозі My Happy Food.

Едуард Насиров продовжує публікувати цікаві вегетаріанські рецепти в своєму блозі та практикувати українську мову в своєму Facebook. Публікуємо перевірений роками рецепт запашних томатів на зиму.

Відео дня

Рецепт помідорів на зиму

Інгредієнти на 5 банок об'ємом 0,5л:

  • 2 кг невеликих томатів
  • по 1 зубчику часнику в кожну банку
  • по 2−3 листи листя чорної смородини та вишні в банку
  • по 1 лаврушки в банку
  • лист хрону в банку
  • по кілька горошин перцю в банку

Для маринаду:

  • 2 л води
  • 4 ст.л. цукру
  • 3 ст.л. солі
  • 60 мл оцту

Приготування:

1. У кожну стерилізовану банку вкладіть прянощі, потім щільно укладіть у них томати.

2. У каструлі поєднайте всі інгредієнти для маринаду, крім оцту, і доведіть до кипіння.

3. Залийте гарячим маринадом томати та, накривши кришками банки, залиште на 10 хвилин.

4. Злийте маринад назад у каструлю і повторіть операцію: доведіть до кипіння, залийте, дайте постояти 10 хвилин, злийте. Перед тим, як відправити маринад на вогонь втретє - додайте оцет. Доведіть до кипіння, залийте томати і одразу закатайте.

5. Гарячі банки переверніть догори дном, укутайте в ковдру і залиште на ніч/добу остигати. Зберігайте в прохолодному місці.

Показати ще новини
Радіо НВ
X