Солодкі. Рецепт маринованих помідорів на зиму

21 серпня 2021, 02:50

Ділимося простим і перевіреним рецептом помідорів на зиму.

Для цього рецепту маринованих помідорів найкраще підходить сорт сливка, а вибирати потрібно стиглі та м'ясисті плоди. Окрім того, за цим рецептом виходить дійсно смачний розсіл, який можна використовувати в якості закуски нарівні з самими помідорами.

Відео дня

Рецепт маринованих помідорів

Інгредієнти на 3 л банку або на 3 банки по 1л:

  • 1,5 - 2 кг помідорів
  • 1 ст.л. солі
  • 4 ст.л. цукру
  • 1,5 ст.л. 9% оцту
  • 3 лаврові листки
  • 5 горошин перцю чорного горошком
  • 5 горошин перцю духмяного горошком
  • Кріп, селера, петрушка
  • Болгарський перець
  • Морква
  • За бажанням часник

Приготування:

Помістіть в банку/и болгарський перець, моркву, зелень, лаврові листи, перець горошком і, за бажанням і смаком, часник. Залийте окропом, накрийте кришкою і почекайте 15 хвилин. Потім злийте воду в каструлю, закип'ятіть її та знову залийте в банки.

Потім повторіть процедуру: 15 хвилин у банках під кришками, злити в каструлю. Додайте цукор і сіль для маринаду, закип'ятіть, додайте оцет і залийте помідори в банках маринадом.

Закатайте банки, переверніть, накрийте ковдрою або теплим рушником і залиште їх в такому стані на добу, щоб вони повільно охололи. Потім зберігайте в прохолодному темному місці.

Готово!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X