Солодкі. Рецепт маринованих помідорів на зиму
Ділимося простим і перевіреним рецептом помідорів на зиму.
Для цього рецепту маринованих помідорів найкраще підходить сорт сливка, а вибирати потрібно стиглі та м'ясисті плоди. Окрім того, за цим рецептом виходить дійсно смачний розсіл, який можна використовувати в якості закуски нарівні з самими помідорами.
Рецепт маринованих помідорів
Інгредієнти на 3 л банку або на 3 банки по 1л:
- 1,5 - 2 кг помідорів
- 1 ст.л. солі
- 4 ст.л. цукру
- 1,5 ст.л. 9% оцту
- 3 лаврові листки
- 5 горошин перцю чорного горошком
- 5 горошин перцю духмяного горошком
- Кріп, селера, петрушка
- Болгарський перець
- Морква
- За бажанням часник
Приготування:
Помістіть в банку/и болгарський перець, моркву, зелень, лаврові листи, перець горошком і, за бажанням і смаком, часник. Залийте окропом, накрийте кришкою і почекайте 15 хвилин. Потім злийте воду в каструлю, закип'ятіть її та знову залийте в банки.
Потім повторіть процедуру: 15 хвилин у банках під кришками, злити в каструлю. Додайте цукор і сіль для маринаду, закип'ятіть, додайте оцет і залийте помідори в банках маринадом.
Закатайте банки, переверніть, накрийте ковдрою або теплим рушником і залиште їх в такому стані на добу, щоб вони повільно охололи. Потім зберігайте в прохолодному темному місці.
Готово!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.