«Батько тірамісу». Помер італійський ресторатор Адо Кампеоль

1 листопада 2021, 11:21
Помер рестратор Адо Кампеоль, якого називають батьком тірамісу (Фото:@ristorante_lebeccherie/Instagram)

Помер рестратор Адо Кампеоль, якого називають батьком тірамісу (Фото:@ristorante_lebeccherie/Instagram)

У віці 93 років помер знаменитий італійський ресторатор Адо Кампеоль, якого називають батьком тірамісу.

У суботу, 30 жовтня, помер відомий італійський ресторатор Адо Кампеоль, власник ресторану Le Beccherie, розташованого у Тревізо, що на півночі Італії. Адо Кампеоля називають «батьком тірамісу», рецепт якого винайшли його дружина та шеф-кухар Le Beccherie, повідомляє BBC.

Відео дня

Десерт із просоченого кавою печива та сиру маскарпоне вперше з'явився у меню цього ресторану у 1972 році.

За словами автора десерту шеф-кухаря Le Beccherie Роберто Лінгуанотто, тірамісу — результат випадковості. Готуючи ванільне морозиво, Лінгуанотто додав трохи сиру маскарпоне до суміші з яєць із цукром, і відзначив приємний смак суміші. Він поділився відкриттям із дружиною власника ресторану Альбою Кампеоль. Разом вони вдосконалили рецепт, додавши печиво, просочене кавою, та какао. І дали йому назву тірамісу, що в перекладі з італійської мови означає «візьми мене».

Щоправда, сім'я не стала патентувати рецепту. Вони поділилися ним у 1981 році в місцевому журналі про їжу та вино Veneto. З того часу страва стали одним з найпопулярніших десертів італійської кухні, і зараз тірамісу можна знайти в меню багатьох ресторанів по всьому світу.

Нагадаємо, ресторан Le Beccherie було відкрито родиною Адо Кампеоля у 1939 році, він у свою чергу очолив ресторанний бізнес наприкінці Другої світової війни.

Редактор: Юлія Найденко

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X