Перші ягоди. Як правильно вибрати ранню полуницю

18 травня 2021, 06:03

В українських магазинах вже почала з’являтися рання полуниця. Розповідаємо, як правильно вибрати хороші ягоди.

Літо зовсім близько і з кожним днем купити полуницю бажає все більша кількість українців. До вибору варто підійти з особливою увагою і не купувати перші-ліпші ягоди.

Відео дня

Перше, на що варто звернути увагу — це хвостик полуниці. Він повинен легко відриватися і бути зеленого кольору. Якщо ж ви бачите, що хвостики жовтуваті, значить ягода несвіжа.

unsplash
Фото: unsplash

Колір полуниці. Стигла ягода завжди яскраво-червона. Якщо ж ягода темно-червоного кольору — це ознака того, що полуниця зіпсувалася або, ще гірше, в ній нітрати. Світло-рожеву полуницю і ягоди з зеленими плямами теж не варто купувати — вони ще не дозріли.

Вибираючи полуницю на прилавку, подивіться, чи не пом’яті ягоди. Разом із соком полуниця втрачає всі корисні властивості і смакові якості. Купуйте тільки тверді ягоди.

Ще одна ознака незрілою полуниці - опуклі зернятка на ягоді. У стиглої полуниці насіння знаходяться глибоко в м’якоті. Також у якісної стиглої полуниці яскраво виражений натуральний аромат. Якщо аромат не відчувається, купувати таку полуницю не варто.

Полуниця, яка блищить і виглядає дуже красиво, як на картинці - велика, всі ягоди однакового розміру — швидше за все неприродна і вирощена на нітратах. Не купуйте її ні в якому разі, це може бути небезпечно для здоров’я. Натуральні ягоди завжди різного розміру.

Ще кілька порад

Ранню полуницю перед вживанням рекомендується замочити в холодній воді на 60 хв. Після цього воду потрібно злити і знову помити ягоди. Це допоможе убезпечити себе від можливих отруєнь. Також на немитій полуниці міститься пилок, який може бути небезпечним для алергіків.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X