Салат, брускетта і мус. Три небанальні страви з полуницею

21 травня 2020, 19:13

Салат, брускетти і мус — три страви з полуниці внесуть нові смаки у ваш раціон.

Полуниця має не тільки приємний смак і аромат, але і є джерелом вітамінів. Вона низькокалорійна і має багатий антиоксидантний склад. Кожен сезон з'являється безліч нових цікавих страв із полуницею, щоб макисмально насолодитися унікальною ягодою. Пропонуємо приготувати салат із полуницею і фетою, брускетти з полуницею і базиліком і полуничний легкий мус, щоб відкрити для себе нові смакові поєднання.

Відео дня

Instagram - amna_foodie
Фото: Instagram - amna_foodie

Салат із полуницею і сиром фета

Для приготування легкого салату знадобиться полуниця, сир фета, шпинат або рукола, лимонний сік і оливкова олія. Полуницю розрізаємо навпіл. Фету нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо шпинат або рукколу, поливаємо оливковою олією і скроплюємо лимонним соком. У салат також можна додати стиглий авокадо. Салат із полуницею і фетою готовий!

Брускетти з полуницею і базиліком

Для приготування хрустких брускетт знадобиться чіабатта, м'який сир, полуниця, базилік, оливкова олія, апельсиновий сік і кедрові горішки. Чіабатту розрізаємо на 4 частини, скроплюємо оливковою олією і обсмажуємо на сухій сковороді. Полуницю розрізаємо навпіл. Сир намазуємо на чіабатту, зверху викладаємо полуницю, скроплюємо апельсиновим соком, посипаємо кедровими горіхами і прикрашаємо листочками базиліку. Брускетти з полуницею і базиліком готові!

Полуничний мус із кисломолочним сиром

Для приготування повітряного мусу знадобиться полуниця, мед, кисломолочний сир і агар-агар. Перебиваємо в блендері полуницю, кисломолочний сир і мед до однорідної консистенції. Агар-агар заливаємо окропом на кілька хвилин і охолоджуємо. Додаємо до полуничної суміші агар-агар і ще раз збиваємо. Розливаємо суміш порційно і ставимо в холодильник на 40 хвилин. Полуничний мус із кисломолочним сиром готовий!

Показати ще новини
Радіо NV
X