На сніданок. Як приготувати полуничний джем у морозилці

15 червня 2020, 08:25

Полуничне варення без тривалого приготування можна зберігати в морозильній камері і використовувати в будь-який час року.

Полуничний джем або варення з тостами і вершковим маслом — ідеальний варіант швидкого сніданку. Приготувати таке варення не складе великих труднощів — його не потрібно варити і закочувати в банки. Вам знадобиться всього лише подрібнити полуницю і розвести її з пектином, після чого заморозити джем. Після відтавання варення можна зберігати близько місяця в холодильнику.

Відео дня

Як приготувати полуничне варення?

Складові:

  • 2 склянки подрібненої свіжої полуниці
  • 4 склянки цукру
  • 1 пакет сухого пектину
  • ¾ склянки води

Змішайте подрібнену полуницю з цукром і залиште на 10 хвилин. Тим часом розмішайте пектин у воді в маленькій каструлі. Доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть протягом 1 хвилини. Влийте гарячу воду в полуницю. Дайте постояти 3 хвилини, перш ніж розлити в банки або інші ємності для зберігання. Закрийте банки бляшаними кришками і залиште на 24 години. Помістіть в морозильник і зберігайте в замороженому вигляді до готовності до використання.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X