Натуральні смаколики. Два рецепти варення з цілою та перебитою полуницею

2 червня, 03:11
Варення можна зберігати у холодильнику до двох тижнів (Фото:jonathan pielmayer / unsplash)

Варення можна зберігати у холодильнику до двох тижнів (Фото:jonathan pielmayer / unsplash)

Приготувавши варення, ви можете зберігати його до двох тижнів у холодильнику або закрити на зиму.

У Європі сезон полуниці вже у самому розпалі, а в Україні ось-ось настане. Свіжа полуниця – це, звичайно, смачно, проте полуничний джем або варення з цілими ягодами можуть замінити повноцінний десерт.

Відео дня

Рецепт полуничного джему

Складові:

  • 450 г свіжої полуниці
  • 1,5 ст. цукру
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • якщо ви хочете закрити джем на зиму додайте 25 г пектину
monika grabkowska / unsplash
Фото: monika grabkowska / unsplash

Приготування:

Вимийте та наріжте полуницю, видаливши зелені верхівки.

Покладіть їх у каструлю та розімніть із цукром (і пектином, якщо ви хочете закрити джем на зиму).

Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть полуницю до кипіння. Потім додайте лимонний сік і перемішайте. Варіть близько 15 хвилин, постійно помішуючи, щоб варення не підгоріло.

Перелийте в банку та дайте охолонути. Якщо ви закриваєте варення, простерилізуйте банку перед наповненням.

Зберігайте в холодильнику протягом 2 тижнів або закатайте банку та поставте в темне холодне місце на зберігання.

Рецепт варення з цілою полуницею

Складові:

  • 1 кг дрібної полуниці она краще провариться)
  • 1 кг цукру
humphrey muleba / unsplash
Фото: humphrey muleba / unsplash

Приготування:

Добре вимийте полуницю, приберіть плодоніжки та перекладіть у друшляк, щоб зайва вода стекла. Насипте трохи цукру на дно великої миски, викладіть полуницю в один шар і присипте цукром. Потім викладіть другий шар полуниці і знову присипте цукром. Повторюйте процес, доки викладете всі ягоди. Накрийте миску і залиште на 5-6 годин.

За цей час полуниця виділить сік і ви отримаєте ягоди в сиропі. Перекладіть усе в каструлю, відправте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Прокип'ятіть полуницю 2-3 хвилини, зніміть з вогню, накрийте і знову залиште настоюватися на 5-6 годин.

Після другого етапу знову відправте полуничне варення на вогонь і варіть його протягом 10 хвилин, знімаючи пінку. У цей час простерилізуйте банки та кришки.

Розлийте варення по банках та закрутіть їх. Зберігайте при кімнатній температурі.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X