Польська кухня. Рецепт бігосу з квашеної капусти та гречки від Євгена Клопотенка

14 січня 2021, 05:49
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кулінарний експерт розповів, як приготувати пікантний бігос з авторським додатком до страви.

«Як на мене, їсти бігос треба взимку, бо він робиться з квашеної капусти. А квашена капуста зараз є майже у всіх вдома.Плюс м’ясо та гречка (гречка — то моє рішення), бо вони круті. І вершкове масло з зірою, щоб поглибити смак», — розповів Євген Клопотенко.

Відео дня

Страва готується 20−30 хвилин у духовці і стане чудовим рішенням для великої компанії.

Рецепт бігос

Інгредієнти:

  • 1−2 шт. курячого філе
  • 300 г гречки
  • 300 г квашеної капусти
  • 600−700 мл води
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч.л. зіри
  • за смаком сіль і перець

Приготування

Помийте і зачистіть куряче філе від плівок і зайвого жиру. Наріжте м’ясо однаковими середніми кубиками.

Перекладіть курку в форму для запікання з високими бортиками та всипте туди гречку.

Викладіть у форму квашену капусту та акуратно розподіліть по всій формі.

Додайте вершкове масло, розподіляючи між інгредієнтами та змащуючи краї форми.

Влийте в форму воду, додайте зіру, посоліть і поперчіть за смаком.

Запікайте бігос в духовці 20−30 хвилин при температурі 220 градусів до моменту, поки гречка не поглине всю воду. Готову страву перемішайте.

Смачного!

Рецепт бігос з гречкою - відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X