Польська кухня. Рецепт бігосу з квашеної капусти та гречки від Євгена Клопотенка
Кулінарний експерт розповів, як приготувати пікантний бігос з авторським додатком до страви.
«Як на мене, їсти бігос треба взимку, бо він робиться з квашеної капусти. А квашена капуста зараз є майже у всіх вдома.Плюс м’ясо та гречка (гречка — то моє рішення), бо вони круті. І вершкове масло з зірою, щоб поглибити смак», — розповів Євген Клопотенко.
Страва готується 20−30 хвилин у духовці і стане чудовим рішенням для великої компанії.
Рецепт бігос
Інгредієнти:
- 1−2 шт. курячого філе
- 300 г гречки
- 300 г квашеної капусти
- 600−700 мл води
- 50 г вершкового масла
- 1 ч.л. зіри
- за смаком сіль і перець
Приготування
Помийте і зачистіть куряче філе від плівок і зайвого жиру. Наріжте м’ясо однаковими середніми кубиками.
Перекладіть курку в форму для запікання з високими бортиками та всипте туди гречку.
Викладіть у форму квашену капусту та акуратно розподіліть по всій формі.
Додайте вершкове масло, розподіляючи між інгредієнтами та змащуючи краї форми.
Влийте в форму воду, додайте зіру, посоліть і поперчіть за смаком.
Запікайте бігос в духовці 20−30 хвилин при температурі 220 градусів до моменту, поки гречка не поглине всю воду. Готову страву перемішайте.
Смачного!
Рецепт бігос з гречкою - відео
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life