По слідах Антоніо Бенедетто Карпано: відкриття першої в Україні вермутерії Milano Torino Vermuteria

8 грудня 2019, 12:55
Новини компаній
Перша вермутерія в Україні (Фото:Milano Torino Vermuteria)

Перша вермутерія в Україні (Фото:Milano Torino Vermuteria)

У самому серці Києва, а саме на вулиці Прорізній, 4 починає свою роботу перша вермутерія в Україні — Milano Torino Vermuteria.

Коктейлі на основі вермуту розроблені шеф-барменом Milano Torino Vermuteria Антоном Бірюковим (Parovozzz Speak Easy, Alchemist Bar, LoggerHead Bar), автором концепції італійського бару виступив Максим Андрущенко (LoggerHead Bar, Tin Tin), керує всім процесом Євгенія Дячук (Alchemist Bar, LoggerHead Bar, Tin Tin), ну а власником та ідейним натхненником нового барного формату є Олена Кравцова.

Відео дня

Вермутерія працює щодня з 11−00 до 23−00 з неділі по четвер і з 11−00 до 01−00 в п’ятницю та суботу.

Щодня зранку гості можуть випити запашну каву зі свіжими круасанами. З понеділка по п’ятницю з 16−00 і до 19−00 подається аперитив у класичному його розумінні: різноманітні закуски з коктейлем/вермутом/вином. Щосуботи планується проведення гастрономічних бранчів-лекцій на італійську тематику. Щонеділі ж, як правило, проводиться гест-бартендінг українських і світових барменів.

Milano Torino Vermuteria
Фото: Milano Torino Vermuteria

Олена Кравцова, власник та ідеолог Milano Torino Vermuteria

«Ідея відкрити Milano Torino Vermuteria виникла раптово. Я давно планувала запустити бар. Перебрала велику кількість ідей, знаходила людей, які працювали в галузі ресторанного бізнесу, радилася. Хотілося відкрити не просто черговий коктейльний бар, а знайти такий формат, якого ще не було в Україні.

Всі мої попередні ідеї здавалися несвоєчасними для ринку нашої країни. Спільні творчі пошуки та сміливість сформованої команди привела до формату італійського бару з популяризацією культури aperitivo. У процесі ж роботи нашої squadra entusiasta над самим проектом ми прийшли до вермутеріі, в італійському її розумінні".

Milano Torino Vermuteria
Фото: Milano Torino Vermuteria

Антон Бірюков, шеф-бармен Milano Torino Vermuteria

«Скажу чесно, що для мене вермут став одним із відкриттів. На початку мого барменского шляху улюбленим алкоголем був ром і джин, а вермуту я приділяв увагу суто в рамках коктейльного компонента. Все якісно змінилося після моєї першої поїздки до Італії, а саме до Турина на виробництво вермутів Мartini!

Ось тут і відбулося моє справжнє знайомство з цим новим чудовим «гірким світом». Хотів би, безумовно, підкреслити, що найголовніша особливість коктейлів на основі вермуту полягає в тому, що це ідеальне поєднання практично для будь-якої їжі в світі. Звичайно, краще цю їжу спробувати у нас в Milano Torino Vermuteria".

Євгенія Дячук, керуюча Milano Torino Vermuteria

«Коли мене запросили взяти участь в проекті Milano Torino Vermuteria, то моя перша думка була:» Хм, черговий бар на карті Києва". Я тільки закінчила свою подорож в культовому LoggerHead Bar, і просто відпочивала, насолоджуючись життям. Чесно кажучи, в сферу гостинності особливого бажання повертатися і не було, але коли я ознайомилася з концепцією і форматом цього італійського бару, то у мене виникло більше питань, ніж відповідей на них. Все говорило про одне — це буде крутий виклик, який я, трохи поміркувавши, вирішила прийняти.

Ми полетіли в Турин, на батьківщину вермуту, щоб досконально вивчити весь контекст і традиції регіону П'ємонт, відвідали всі бари міста на річці По, проревізували всю барахолку Gran Balon в пошуках потрібних речей для майбутньої вермутеріі. І знаєте, я зрозуміла, що вермут — це не просто ароматизоване вино, не просто cultural references Турина, а, радше, — голий нерв історії цього прекрасного північного міста".

Milano Torino Vermuteria
Фото: Milano Torino Vermuteria

Максим Андрущенко, автор концепції Milano Torino Vermuteria

«Скажу чесно, я розумів, що для відкриття вермутеріі в Києві потрібна сміливість і певне божевілля, оскільки такого формату в Україні ще не було, а в середовищі ресторанно-барної спільноти існує певний скепсис стосовно нього, який нас не надто хвилював. Ми просто вирішили стати першовідкривачами, такий собі squadra entusiasta, от і все.

Спочатку вермутерія мала називатися Vermouth Storico, але ми вирішили обрати більш помітну назву — Milano Torino. Поясню чому: назва пов’язана не тільки з однойменним коктейлем, вигаданим Гаспаром Кампарі в культовому міланському барі в 1860 році (йдеться про Мілано-Торіно). Справа в тому, що ці два міста завжди були пов’язані економічними, політичними, культурними зв‘язками, ввібравши в себе весь вплив Франції, а пізніше увійшовши в Сардинське королівство, взявши активну участь в об'єднанні Італії. Ну і, звичайно, ми всі з вами пам’ятаємо про те, що саме Турин подарував всьому світу вермут від Антоніо Бенедетто Карпана в далекому 1786 році і традиції aperitivo в міських кафе".

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X