По-корейськи. Рецепт маринованих баклажанів гаджи-намул

22 серпня 2021, 06:10

Гаджи-намул — класичний літній корейський рецепт маринованих із соєвим соусом баклажанів. Страву традиційно подають охолодженою, що робить її ідеальним овочевим гарніром у теплу погоду.

Хоча з корейськими рецептами у більшості людей асоціюється морква, яку, до речі, в Кореї ніхто не готує, і кімчі, цей рецепт маринованих баклажанів теж заслуговує на увагу. Розповідаємо, як приготувати пікантний літній гарнір або закуску.

Відео дня

Для страви краще вибирати баклажани японського сорту, у них тонка шкірка і менше насіння.

Рецепт маринованих баклажанів

Інгредієнти:

  • 910 г баклажанів (від 4 до 6 баклажанів, в залежності від розміру) без хвостиків
  • ¼ ст. (60 мл) рослинної олії
  • 1 ч.л. солі
  • 3 ст.л. (45 мл) меду
  • 3 ст.л. (45 мл) білого оцту
  • 3 ст.л. (45 мл) кунжутної олії
  • 2 ст.л. (30 мл) рибного соусу
  • 1 ст.л. (15 г) місо-пасти
  • 2 середніх зубчики часнику (10 г), дрібно нарізані
  • 1,5 ч.л. чорного перцю грубого помелу
  • ¼ ст. (30 г) підсмаженого насіння кунжуту
  • 2 цибулини-шалот (30 г), нарізані кружальцями

Приготування:

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X