По-домашньому. Рецепт вишневого рулету від Євгена Клопотенка
Кулінарний експерт і шеф-кухар розповів, як приготувати дріжджовий рулет із соковитою вишнею.
«Сезон саме у розпалі і хочеться якнайбільше смакувати страв з цієї соковитої ягоди, а особливо смачна випічка із вишнею. А що можна приготувати смачненького та дуже українського, окрім вареників? Звісно, рулет із вишнею. Це дуже по-домашньому, дуже ароматно та смачно» — написав про цей рецепт Євген Клопотенко, більше рецептів якого можна знайти в його інстаграмі.
Рецепт рулету з вишнею
Інгредієнти
Для тіста:
- 500 г борошна (+ для підпилу)
- 250 мл молока
- 75 г цукру
- 1 яйце (+ 1 для змащування рулету)
- 25 г живих дріжджів
- 80 г вершкового масла
- ½ ч. л. солі
Для начинки:
- 500 г вишень
- 2 ст. л. крохмалю

Приготування
Для тіста розкришіть 25 г дріжджів у миску, влийте молоко кімнатної температури, перемішайте та лишіть на кілька хвилин.
Для начинки почистіть від кісточок та покладіть у миску вишні. Якщо не маєте свіжих, можна використати заморожені вишні. У миску із вишнями всипте 2 ст. л. крохмалю, щоб встотати зайву рідину.
У велику миску всипте борошно, цукор та сіль, додайте вершкове масло. Потім додайте 1 яйце та влийте дріжджову суміш на той бік миски, де немає цукру.
Ретельно розмішайте тісто ложкою, а коли воно стане більш пружним, починайте вимішувати руками до однорідності. Важливо, аби вершкове масло повністю розійшлося.
Залиште тісто у мисці на годину в теплому місці, де немає протягів. Коли тісто підніметься, підпиліть поверхню борошном та ще раз його вимішайте і трохи відбийте об стіл чи дощечку.
Розкачайте тісто у широкий тонкий прямокутний пласт, застеліть деко пергаментом та перекладіть на нього розкачане тісто.
Розподіліть вишні по всій поверхні тіста та закрутіть рулет. Зайве тісто по краях відріжте ножицями та загорніть краї. Покладіть рулет так, аби він був швом донизу. Залиште сформований рулет ще на 20 хвилин, аби він розстоявся. У цей час увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.
Змастіть рулет жовтком та поставте на 40−45 хвилин у духовку. Дайте рулету остигнути 15 хвилин, а потім розрізайте.
Смачного!