«Курки в декреті». Рецепт зимового торта з персиками

Персики можна замінити зефіром або цитрусовими (Фото:lesiakravetska/instagram.com)
Пропонуємо вам приготувати традиційний пляцок, який прикрасить новорічний стіл.
Пляцок — це досить комплексний, але дуже багатогранний та варіаційний десерт, який традиційно готують на Галичині. Залежно від сезону та свята, у ньому змінюються начинки, шари та креми. Торт «курки в декреті» — зимова варіація пляцка з персиковою начинкою. Якщо ж ви не любите консервовані персики, замініть їх на зефір або навіть часточки мандаринів чи апельсинів.
Рецепт святкового торта
Інгредієнти:
- 500 г борошна
- 2 яйця
- 120 г масла 82%
- 150 г цукру
- 150 мл сметани
- 3 ст. какао-порошка
- 1 ч. л. розпушувача
- 0,5 ч. л. соди
Для крему:
- 1 л молока
- 2 яйця
- 350 г масла
- 300 г цукру
- 15 г ванільного цукру
- 3 ст. рому чи бренді
- 5 ст. кукурудзяного крохмалю
- 4 ст. борошна
- 12 половинок консервованих персиків
Приготування:
Збийте яйця з цукром, додайте до них м’яке масло та перемішайте. Просійте в яєчно-масляну суміш борошно і розпушувач, погасіть сметаною соду і додайте в тісто.
Замісіть липке тісто. Розділіть тісто на дві частини, до однієї з них додайте какао. Залиште тісто на 30 хвилин, відпочити.
Розділіть шоколадне тісто навпіл, розкатайте всі три коржі (один білий і два шоколадні) за розміром вашого деко, випікайте коржі по 8−10 хвилин при температурі 175 °C.
Коли білий корж трохи охолоне, візьміть склянку чи кільце і виріжте в бісквіті отвори під персики. Вирізати їх треба не дуже близько одне до одного, щоб корж не розкришився.
Для крему: налийте в сотейник 700 мл молока та поставте на вогонь до закипання. У цей час змішайте в мисці яйця з однією столовою ложкою цукру, потім влийте залишок молока і всипте борошно та крохмаль. Збийте все міксером до однорідності.
Готову суміш поступово вливайте в гаряче молоко, постійно помішуючи. Потім варіть крем до густої пудингової консистенції (близько 2 хвилин після закипання). Зніміть з вогню та залиште охолоджуватися.
У цей час збийте залишок цукру з маслом і ванільним цукром. Поступово вмішуйте заварний крем до масла, збиваючи міксером. За бажанням можна додати ром.
Зберіть торт: викладіть шоколадний корж та промажте його кремом. Зверху накрийте білим коржем з дірочками для персиків і викладіть персики, просушені паперовим рушником. Змастіть шар кремом та накрийте шоколадним коржем. За бажанням прикрасьте торт кремом, глазур’ю чи пудрою. Перед подачею дайте йому настоятися близько доби.
Смачногих свят!