Із доступних інгредієнтів. Рецепт легкого торта з желе

4 січня, 21:21
Зверху торт можна полити глазур’ю (Фото:instagram.com/lesiakravetska)

Зверху торт можна полити глазур’ю (Фото:instagram.com/lesiakravetska)

Цей десерт стане чудовим варіантом святкового пляцка на різдвяному столі.

Торт за рецептом фуд-блогерки Ольги Головіної має чимало компонентів і складників, однак є досить простим у приготуванні. Його різне шарування нагадує галицькі пляцки, котрі часто готують до святкових столів.

Відео дня

Рецепт торта з желе

Інгредієнти:

  • яйця — 4 шт.
  • цукор (для білків) — 180 г
  • мед — 2 ст.л.
  • борошно — 1,5 стакана
  • сода — 1 ч.л.
  • желе — 3 пачки
  • сметана жирна (не менше 20%) — 500 мл
  • цукор (для желе) — 150 г
  • желатин — 35 г
  • вода — 90 мл
  • шоколад для прикрашання

Приготування:

1. Спершу приготуйте желе, найлегше використати желе з пачок. Залийте кожну пачку приблизно 200 мл води, залиште в холодильнику до повного застигання, а потім наріжте всі три види крупним кубиком.

2. Для бісквіта відділіть білки від жовтків. До білків додайте цукор і збивайте до густих піків. Жовтки збийте окремо з рідким медом.

3. З'єднайте жотвки і білки, додайте соду, погашену оцтом. Далі просійте борошно і вимісіть тісто, котре за консистенцією нагадуватиме оладки.

4. Перелийте тісто в форму, за необхідності змащену маслом, та випікайте бісквіт 20−25 хвилин у розігрітій до 180 °C духовці. Під час випікання духовку не відкривайте. Готовому бісквіту дайте вистигнути та розріжте його навпіл на два шари.

5. Желатин залийте холодною водою, дайте йому 10−15 хв, щоб він набух. Тим часом збийте жирну сметану з цукром. Далі розтопіть желатин у сотейнику (не кип‘ятіть) і дайте йому вистигнути, щоб не був гарячим. Влийте желатин у сметану, гарно перемішайте та додайте кубики кольорового желе. Перемішайте.

6. Зберіть торт у роз'ємній формі. Викладіть першу частину бісквіта, влийте желейну масу. За бажанням, можна просотати бісквіт сиропом, щоб він був не таким сухим. Зверху викладіть другу половину бісквіта і поставте в холодильник до повного застигання.

Готовий торт прикрасьте розтопленим шоколадом.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X