З курагою і арахісом. Рецепт ароматного плову від Євгена Клопотенка
Солодкий, хрусткий і ароматний плов — одна з найбільш популярних страв східної кухні. Поєднання сухофруктів і горіхів надають плову особливого смаку. Рецепт від Євгена Клопотенка.

Рецептів приготування плову дуже багато. Цю ситну страву готують у багатьох країнах світу з додаванням яблук, гарбуза, гороху та інших інгредієнтів. НВ Style пропонує приготувати надзвичайно смачний плов із курагою і арахісом за рецептом кулінарного експерта, автора онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар, співвласника ресторану 100 років тому вперед Євгена Клопотенка. Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко є також реформатором шкільного харчування — він отримав грант на укладання збірника рецептів для харчування школярів.
Плов з курагою
Хрусткий плов зі свининою, курагою і арахісом здивує незвичайним поєднанням смаків
Інгредієнти
Інструкція приготування
Загальний час: 00:55 (Час приготування: 03:00)
- Очистіть 100 г моркви і 150 г цибулі. Наріжте овочі дрібними кубиками.
- Голівку часнику не очищайте від лушпиння, зріжте ножем нижню частину. Ми будемо використовувати голівку цілком.
- 800 г свинячого ошийка зачистіть при необхідності і наріжте великими порційними кубиками.
- У глибокому сотейнику або жаровні розігрійте 1 столову ложку соняшникової олії, обсмажте моркву і цибулю протягом декількох хвилин, до м'якості цибулі.
- Додайте м'ясо, голівку часнику і 150 г кураги. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте дрібку зерен фенхелю і дрібку зіри, обсмажуйте ще 3-4 хвилини.
- Додайте 400 г рису і залийте 800 мл води. Зніміть з вогню і відправте в розігріту до 180 °С духовку під кришкою на 40 хвилин.
- В готовий плов додайте 50-70 г арахісу. При подачі прикрасьте зеленню.