На Водохресний Святвечір. Як приготувати пісний борщ із в’яленою грушею

18 січня, 05:16
Постный борщ (Фото:klopotenko.com)

Постный борщ (Фото:klopotenko.com)

Що приготувати на Водохресний Святвечір, щоб здивувати гостей? Вареники, капусняк і голубці - смачні, але звичні страви. Пропонуємо спробувати борщ з в’яленою грушею за рецептом Євгена Клопотенко.

Смачний борщ можна приготувати не тільки з м’ясом. Без нього він виходить нітрохи не гірше, а якщо додати в’ялену грушу — просто диво.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

З цього невеликого зморщеного плоду можна витягти стільки смаку, він ідеально доповнює український борщ. Якщо ви до цих пір не пробували це поєднання, то обов’язково приготуйте борщ за рецептом кулінарного експерта, автора онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар, співвласника ресторану 100 років тому вперед Євгена Клопотенко. Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко є також реформатором шкільного харчування.

Відео дня

Пісний борщ із в'яленою грушею

В'ялена груша відмінно доповнює смак інших інгредієнтів борщу

Інгредієнти

Вода 2 л

Буряк (середнього розміру) 1 шт.

Цибуля (велика цибулина) 1 шт.

Морква (середнього розміру) 1 шт.

Картопля (середнього розміру) 2 шт.

Цукор 1 ст. л.

Томатна паста 2 ст. л.

Груша (в'ялена) 2 шт.

Лавровий лист 2 шт.

Часник 2 зубчики

Соняшникова олія (для смаження) 2 ст. л.

Сіль і перець за смаком

Інструкція приготування

Загальний час: 00:40 (Час приготування: 03:00)

  1. Буряк помийте і запечіть в духовці протягом 90 хв., дайте охолонути, очистіть і натріть на крупній тертці. Моркву потріть на тертці, цибулю дрібно поріжте.
  2. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією, спочатку обсмажте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин, потім тертий буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Потім додайте томатну пасту і цукор і тушкуйте ще 2 хвилини.
  3. Картоплю почистіть і поріжте кубиками невеликого розміру. У каструлю налийте воду, викладіть картоплю, лавровий лист і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще 5 хвилин.
  4. Додайте тонко нашатковану капусту і варіть протягом 15 хвилин. Потім додайте овочеву піджарку і порізану тонкими слайсами грушу, варіть ще 5-7 хвилин, посоліть і поперчіть за смаком.
  5. В кінці приготування додайте роздавлений часник.
Показати ще новини
Радіо НВ
X